2008 m. lapkričio 3 d., pirmadienis

Studentiška vakarienė arba dešros ir obuolių troškinys

Vakar prisiminiau sau studentavimo laikus ir vakarienei paruošiau standartinį tų laikų vakarienės arba turbūt teisingiau būtų pasakyti naktipiečių patiekalą. Sklindantis iš virtuvės mairūno, dešros ir alaus aromatas grąžino mane į tuos pašėlusius virtuvinius arba koridorinius bendrabučio vakarėlius, kai šokdavome, juokdavomės ir linksminomės iki paryčių, o po to visi darniai eidavome pirkti alaus ir sultinio pagyrioms gydyti ;)

Šiam studentiškam troškiniui pagaminti reikės:

Virtos parūkytos dešros
Obuolių
Svogūno
Mairūno
Alaus

Pirma (svarbiausia!) atidaryti alų, įpilti bokalą, paragauti, ar tikrai jis tinka ir ar kartai nėra pernelyg rūgštus ;)Dešra supjaustyti griežinėliais. Svogūną susmulkinti, kaip patinka (man patinka smulkiau). Obuolius supjaustyti aštuonetais arba, kaip ten išeina. Ant minimalaus aliejaus kiekio pakepinti dešrą ir svogūną. Pridėti obuolius ir pertrintą rankose mairūną (pertrinamas ji paleidžia visą savo aromatą). Įpilti į keptuvę alaus, pridengti ir patroškinti, kol obuoliai suminkštės. Valgyti su tamsia duona ir žinoma alumi.

Pastaba:Norint pagaminti prašmatnią ( ;D ) šio patiekalo versiją, galima kartu su alumi įdėti kelias džiovintas slyvas arba šaukštą nesaldaus slyvų marmelado.

4 Comentários:

rūtuliukas rašė...

koks smagus prašymas. Pati dabar studentė, bet jaučiu, kokia nostalgija turėtų apimti pabaigus studijas ir gaminantis ką nors studentiško. Mm :)

Egle B rašė...

O jau kaip pakvipo... Dabar gailiuosi, kad nevalgius paskaiciau, o namuose panasiu ingredientu nerasta, parduotuve toli plius lyja :))

Dautartė rašė...

Rūtuliuk, džiaukis studentavimu, kol gali ;) Vėliau nebebus jėgų taip šėlti ;)

Monkey, užvakar nepavyko paragauti, tai gal kitą kartą pavyks. Troškinys puikiai tinka tokiems atvejams, kai nesinori ilgai stovėti prie viryklės.

agnes rašė...

o dieve reikės papirkti taip draugus iš bendrabučio,bo jie tik bulve kapoja,DDD super receptas!

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų