Aromatinga bulvių sriuba su šoninės traškučiais
Niūriomis lapkričio dienomis, kai už lango yra drėgna, vėjuota ir greitai temsta, ši sriuba suteikia šiltumo jausmą, o jos aromatas bei traškus gabaliukai šoninės nepastebimai sugražina į gyvenimą net patį liūdniausią valdytoją.
Šiai aromatingai sriubai pagaminti reikės:
500 g. bulvių
0,5 l. paukštienos arba daržovių sultinio
100 g. grietinės
Rūkytos šoninės
2 v.š. pjaustytų svogūno laiškų
1/4 a.š. muskato riešuto
Baltųjų pipirų
Druskos
Bulvės nulupti, supjaustyti kubeliais, užpilti sultiniu ir išvirti. Kai truputi atvės, pertrinti blenderiu, pridėti grietinę bei prieskonius, gerai išmaišyti.
Šoninę supjaustyti kuo ploniau ir pakepinti iki taps traškanti.Sriubą pašildyti ant mažos ugnies, įpilti į lėkštes, apibarstyti pjaustytais svogūno laiškais, išdėliuoti šoninės traškučius.
Pastaba:
Vietoj šoninės gali būti panaudota rūkyta lašiša.
Seja o primeiro a comentar
Rašyti komentarą