Slyvų užpiltinė
Iš visų dovanotų slyvų stengiausi atrinkti tas labiausiai sunokusiąs, o netgi kiek nuvytusiąs. Jose yra daugiausia skonio ir kvapo ir tik tokios slyvos gali užtikrinti užpiltinei nuostabu skonį :)
Užpiltinei reikės:
96% spirito
40% degtinės
Vengriškų slyvų
I etapas – 4-6 savaitės:
Sumaišyti lygius spirito ir degtinės kiekius (kodėl?). Slyvas nuplauti, nusausinti, išimti kauliukus ir sudėti į sandariai uždaromą indą. Įdėti maždaug 10-33% išimtų kauliukų ir užpilti alkoholiu, kad slyvos būtų pridengtos. Sandariai uždaryti ir palikti 4-6 savaitėms (ilgiau nerekomenduojama, nes gali apkarsti nuo kauliukų, ypač jei jų buvo daugiau).
II etapas – 2-3 savaitės:
Nupilti alkoholį į tamsų sandariai uždaromą butelį. Slyvas apibarstyti cukrumi (kiekis pagal skonį), uždaryti ir palikti 2-3 savaitėms, kad cukrus ištrauktų ir slyvų alkoholį.
III etapas – min. 6 mėn.:
Nupilti slyvų sirupą ir išmaišyti jį su I etapo alkoholiu. Kiekis pagal skonį ir norimą galutinio gėrimo %. Taip paruoštą užpiltinę perpilti per filtrus – kavos arba marlės ir vatos, kam kaip patinka. Slyvas jokiu būdu neišmesti! Galima suvalgyti iš karto, galima palikti vėlesniam laikui arba užpilti šokoladu ;)
1 Comentário:
Kiek maždaug reikia slyvų 1l degtinės?
Rašyti komentarą