2009 m. spalio 5 d., pirmadienis

Slyvų užpiltinė

Iš visų dovanotų slyvų stengiausi atrinkti tas labiausiai sunokusiąs, o netgi kiek nuvytusiąs. Jose yra daugiausia skonio ir kvapo ir tik tokios slyvos gali užtikrinti užpiltinei nuostabu skonį :)



Užpiltinei reikės:
96% spirito
40% degtinės
Vengriškų slyvų

I etapas – 4-6 savaitės:
Sumaišyti lygius spirito ir degtinės kiekius (kodėl?). Slyvas nuplauti, nusausinti, išimti kauliukus ir sudėti į sandariai uždaromą indą. Įdėti maždaug 10-33% išimtų kauliukų ir užpilti alkoholiu, kad slyvos būtų pridengtos. Sandariai uždaryti ir palikti 4-6 savaitėms (ilgiau nerekomenduojama, nes gali apkarsti nuo kauliukų, ypač jei jų buvo daugiau).

II etapas – 2-3 savaitės:
Nupilti alkoholį į tamsų sandariai uždaromą butelį. Slyvas apibarstyti cukrumi (kiekis pagal skonį), uždaryti ir palikti 2-3 savaitėms, kad cukrus ištrauktų ir slyvų alkoholį.

III etapas – min. 6 mėn.:
Nupilti slyvų sirupą ir išmaišyti jį su I etapo alkoholiu. Kiekis pagal skonį ir norimą galutinio gėrimo %. Taip paruoštą užpiltinę perpilti per filtrus – kavos arba marlės ir vatos, kam kaip patinka. Slyvas jokiu būdu neišmesti! Galima suvalgyti iš karto, galima palikti vėlesniam laikui arba užpilti šokoladu ;)

1 Comentário:

Unknown rašė...

Kiek maždaug reikia slyvų 1l degtinės?

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų