2008 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Višta kepta pieno, citrinų ir šalavijo padaže

Pirmą kartą apie šį neįprastą Jamie Oliverio patiekalą perskaičiau Irinos bloge „Корица и Розмарин“ (Cinamonas ir rozmarinas). Receptas buvo toks paprastas ir kartu stebinantis, o Irinos nuotraukos tokios skanios, kad negalėjau atsispirti ir po kelių valandų iš mano virtuvės sklido kepamos vištos aromatas... Nors šią vištą jau gaminau keliolika kartų, iki šiol niekaip negaliu apsispręsti, ar skanesnė yra mėsa, ar tas švelnus ir labai šviežias citrinų ir šalavijo padažas...
Kadangi šiuo metu aš negaliu Jūsų gundyti gražiomis nuotraukomis, o ir nemoku taip gražiai nufotografuoti, todėl labai rekomenduoju užsukti pas Iriną ir pajusti tą nuostabų pasakiškai švelniame padaže keptos vištos aromatą...

Šiam paprastam patiekalui pagaminti reikės (pagal Jamie Oliverį):

1,5 kg vištos
115 g. sviesto
1/2 cinamono lazdelės
1 saujos šviežių šalavijų
2 citrinų
6 česnako skiltelių (neluptos)
1/2 l. riebaus karvės pieno
Druskos ir šviežiai maltų pipirų

1. Vištą įtrinti druską ir pipirais.
2. Citrinas gerai nuplauti karštu vandeniu ir šepečiu, kad jų paviršiuje neliktų jokių konservuojančių medžiagų, kuriomis yra purškiamos citrinos.
3. Plonai nupjauti citrinos žievelę, be balto sluoksnio. Nulupti baltą sluoksnį, citrinas supjaustyti griežinėliais.
4. Rasti puodą, į kurį vos, vos tilptų višta. Puode ištirpdyti beveik visą sviestą, apkepinti vištą, kol apskrus. Nupilti parudavusį sviestą. Į puodą sudėti supjaustytas citrinas, neluptas česnako skilteles, cinamoną, šalavijus, citrinų odeles, gabaliuką sviesto, užpilti pienu. Puodą su višta pridengti sudrėkintu vandenyje kepimo popieriumi.
5. Kepti 1,5 valandos orkaitėje įkaitintoje iki 190C.
6. Valgyti su ryžiais.

Pastabos:
- dėl mažo valgytojų skaičiaus pakeičiau visą vištą į vištos elementus – paėmiau šlaunelės, kurias sluoksniavau su citrinomis, šalavijais ir česnakais,
- žymiai sumažinau sviesto kiekį iki 20-30 g. – šlauneles apkepinau ant aliejaus,
- puodą pridengiau aliuminio folija, o likus maždaug 15 min. iki kepimo pabaigos atidengiau,
- svarbu nepadauginti šalavijo, nes gausis gana vaistinis padažas,
- galima naudoti džiovintą šalaviją, jo reikia žymiai mažiau.

5 Comentários:

Egle rašė...

SMagu sulaukti recepto ir be nuotrauku ;)
skamba egzotiskai pakankamai. bet itariu kaip skanuuuu....

alora rašė...

Zuvi gaminu piene, bet vistienos dar neteko. Noretusi pabandyti.

Idomu, ar tik skanu, o gal net labai skanu:) Prasyciau raportuoti apie skoni:)

Dautartė rašė...

Alora, tikrai labai, labai skanu :)

Mesa gaunasi labai svelni ir sultinga, o padazas... pasaka... labai lengvas ir svelnus. Svarbu padazui paimmti tikro sviesto. Skaniausiai valgyti su ryziais, nes jie yra visiskai neutralaus skonio.

Tikrai labai rekomenduoju :)

Anonimiškas rašė...

atsiprasau, velai reaguoju.
tikrai skanu, nors as be salavijo, o su Provanso zolem gaminau. salavijo parduotuve ta diena nedirbo:) reiks su salaviju kepti.

Dautartė rašė...

Dziaugiuosi, kad patiko. Aciu uz ideja apie Provanso zoleles.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų