Marinuoti agurkai su čili
3 kg agurkų - didesnių, geriau išeina nei iš mažesnių
4 v.š. druskos
3 galvutės česnako (arba daugiau)
kelių šviežių čili pipiriukų (pagal skonį, dedu po maždaug 1/3 pipiriuko 0,7 l stiklainiui)
Marinatas*:
0.5 kg cukraus (viskas teisingai, saldumas sudaro puikia kompozicija su pikantiškumu)
1.5 stikl. 10% acto,
1 stikl. vandens
1. Marinatą užvirinti, atvėsinti.
2. Agurkus nuplauti, nelupti, pjaustyti 2-3 cm gabaliukais, pasūdyti, gerai išmaišyti, palikti mažiausiai 4 valandoms (būtinai!), nupilti sultis.
3. Česnako skilteles ir čili su sėklomis stambiai supjaustyti.
4. Dėti viską į stiklainius, užpilti marinatu, pasterizuoti apie 5 min. nuo užvirimo.
* Tai tik marinato proporcijos. Jei pritrūko marinato, reikia padaryti dar vieną porciją. Jei įpilsite vandens, praskiesite marinatą ir galutiniai agurkų skonis bus visiškai kitoks.
Marinato kiekis taip pat priklauso nuo to, kiek agurku tilpo į stiklainį – kartais prikemšame daugiau, kartais mažiau, pvz. kaip žemiau rašė Renatė – jei agurkai supjaustyti juostelėm, marinato užtenka.
13 Comentários:
aš taip pat tokį gėrį šiemet gaminau :) dar nebandžius, įdomu, kas pavyks :)
Bus labai skanu ir reikes gaminti dar ;)
tikėkimės :)
Na, pasidariau ir as.. Atrodo, pirmas blynas bus prisviles, mat kazkaip man skyscio neuzteko, tai pripyliau paprasti vandens ant virsaus. Nieko, bus greitam naudojimui. :P
dar norejau paklausti del tos pasterizacijos.. tai viska sudejus det i orkaite ir pakaitint kokias 5min? uzsuktus? i salta orkaite, kokioj temp? jei gali, aprasyk detaliau paskutini punkta, busiu dekinga.
;)
man irgi mistika tas 'pasterizavimas' :)
na, as vakar galiausiai viska sudejusi ikisau stiklainiukus i puoda su vandeniu ir nuo burbuliuku pakaitinau kokias 5 min :)
bet jei daryciau daugiau, tai turbut orkaitej paprasciau, maziau zaidimo.
Norejau paklausti Dautartes.Tame marinate cili agurkeliams-gal kokia
klaida isivele kiekiuose.Man irgi neuzteko skyscio.Gal 1 litras vandens,o ne stikline?Vakar prisiruosiau padaryti.Tik teko vandens dapilti.Siandien ragausiu-labai smalsu.
Pirktiniai agurkeliai su chili labai patiko, o maniniai turbut dar skanesni, kitais metais reiks isbandyti, nes siais metais vakavimas, marinavimas jau uzdarytas :)
na nerealiai skanus ryt lekiu dar agurku ir dar darysuos. mmmmmmmmm pirstelius apsilaiziau! Kas megsta astriai tai pats tas. Tik as juos ne gabaliukais pjausciau o juostelem ir sudejau i puslitriukus ir labai graziai atrodo ir patiek ant stalo graziau :)O del marinato man visko uzteko. Tik as nepasterizavau, nujauciau kad greit susivalgys :P
Atsiprašau, kad taip vėlai atsakau.
1. Recepte nėra klaidos. Vandens turi būti 1 stiklinė. Dėl kiekio, jei pritrūko, reikėjo padaryti dar vieną porciją - vanduo susilpnins marinatą ir skonis bus kitoks.
2. Valgyti kitą dieną kiek per anksti. Reikia leisti pasimarinuoti mažiausiai savaitę.
3. Kitam konservavimo sezonui pasistengsiu paruošti vieną išsamų įrašą apie pasterizavimą.
Dautarte, man is sio marinato kiekio isejo 3 po 0,7 stiklainiukai o pagal nurodyta agurkų kieki iseina 6 stiklainiukai tai suparatau kad turiu 2 porcijas marinato daryt ar taip ? Aciu uz atsakyma laukiu
Taip, jei pritrūko marinato, tai reikia padaryti dar vieną porciją (patikslinsiu recepte). Marinato kiekis šiek tiek priklauso nuo to, kiek agurku tilpo į stiklainį – kartais prikemšame daugiau, kartais mažiau, pvz. kaip aukščiau rašė Renatė – jei agurkai supjaustyti juostelėm, marinato užtenka.
jie nežmoniškai skanūs, jei mėgstate aštriai
Rašyti komentarą