Vištiena džiovintų vaisių ir raudono vyno padaže
Galvodama apie Vištienos šlaunelių ir sparnelių savaitę prisiminiau seniai iš kuking.net nurašytą receptą. Patiekalas yra labai paprastas, pagaminamas be jokio vargo, o be to labai, labai kvapnus ir puikiai tinkantis valgyti žiemą. Esu tikra, kad jis patiks visiems tiems, kurie mėgsta mėsos ir vaisių derinį.
Taigi šiam kvapniam patiekalui reikės (receptas su mano pakeitimais):
Apie 1 kg vištienos elementų (geriausiai tiks blauzdelės arba šlaunelės)
Po nedidelę saują džiovintų slyvų, abrikosų ir razinų
1 mažo svogūno
2-3 skiltelių česnako
Apie 1 stiklinę raudono vyno
Vištienos sultinio arba vandens
1 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. (arba pagal skonį) maltų labai aštrių raudonųjų pipirų
4-5 gvazdikėlių
Druskos ir juodųjų pipirų
Įkaitinti puodą arba gilią keptuvę. Greitai ant didelės ugnies apskrudinti mėsą. Išimti. Į puodą įmesti kuo smulkiau supjaustytą svogūną ir česnakus, pakepinti kokią minutę, įberti džiovintus vaisius, išmaišyti, įpilti vyną, įdėti prieskonius, užvirinti. Į padažą įdėti vištieną, įpilti sultinio, kad skystis beveik pridengtų viską. Troškinti arba kepti įkaitintoje iki 180C orkaitėje apie 1 valandą. Jei reikės,gaminimo metu į puodą galima dar įpilti sultinio. Paduoti su ryžiais.
Pastaba:
- originaliame recepte patiekalas yra troškinamas, taip ir padariau šį kartą, bet kitą kartą kepsiu orkaitėje.
2 Comentários:
Labai skanu! tik vynelis labai jautesi, gal reikejo siek tiek maziau, nes nespejo isgaruoti. Patiekalas su charakteriu
Labai džiaugiuosi, kad patiko. Tai, kad jautiesi vynas, galėjo būti ir vyno „kaltė“ - vynas galėjo būti gana intensyvaus skonio.
Rašyti komentarą