Taškas virš „i“ arba vinaigrette padažas su klevo sirupu
Dažnai valgau salotas ir galvoju, kad lyg tai viskas yra, lyg tai ingredientai puikus, o vis tiek kažko trūksta... Dažniausiai priežastimi būna netinkamas padažas. Gana neseniai atradau savo mėgstamiausią padažą, kuris mano manymu nuostabiai tinka prie paprasčiausio salotų mišinio. Keli skirtingų rūšių salotų lapai – gali būti truputi gražgarstės (it. ruccola), romėniškų salotų, ledinių salotų ir salotinės garbanotosios trūkažolės („endivia“ salotų rūšis), keli lašeliai padažo ir turime nuostabų priedą prie antro patiekalo arba puikų pagrindą bet kurioms kitoms salotoms.
Taškui ant „i“ pastatyti reikės paimti:
2-3 dalių alyvuogių alyvos (geriausiai pirmo spaudymo)
1 dalies vyno acto (balto, raudono arba balzaminio) arba citrinų sulčių
Pagal skonį:
klevo sirupo arba medaus
Dižono garstyčių
Ingredientus supilti į mažą stiklainiuką. Stiklainiuką užsukti ir stipriai kratant išmaišyti iki vientisos masės. Viskas. Taškas yra paruoštas. Liko tik paruošti tą „i“, kuriai jis tiktų ;)
Skanaus fantazavimo!
Skanaus fantazavimo!
Pastaba:
1. Padažo galima pagaminti daugiau ir laikyti stiklainiuką šaldytuve.
3 Comentários:
Aš irgi taip darau, tik imu tris dalis alyvuogių aliejaus.
O kiek laiko gali išstovėt pagamintas šaldytuve?
Aš imu tris dalis alyvos, jei nenaudoju medaus arba klevo sirupo. Medus ar klevo sirupas puikiai sureguliuoja rūgštumą. Šiaip tai niekada tų dalių nematuoju, visuomet piluosi iš akies – net šį kartą matosi, kad nėra ten lygiai, nors maišydama po to dar įpyliau lašelį acto. Pataisysiu į „2-3“, kad būtų aiškiau, jog nebūtina griežtai laikytis proporcijų...
Paskubėjau išsiųsti...
Šaldytuve laikau maždaug 2-3 dienas, ilgiau kažkaip nebandžiau.
Rašyti komentarą