Kalakuto filė kepta obuolių ir alaus padaže
Alus, alus... puikus gėrimas :) Labai mėgstu jį naudoti, gaminant skirtingus valgius. Alus suteikia patiekalui tokią ypatingą gaidelę, o mėsa (net tokios gana sausos mėsos rūšis, kaip nugarinė, vištos krūtinėlė arba kalakuto filė) lieka labai sultinga bei tampa trapi. Būtent taip yra iš šiame recepte, tik papildomai dar obuoliai suteikia šiam patiekalui nepaprasto lengvumo, truputį saldumo jis gauna nuo svogūno, o česnako ir čiobrelio aromatas sudėlioja viską į savo vietas.
Skaniems pietums pagaminti reikės:
500 g kalakuto filė
2 didelių rūgščių obuolių (pvz. antoninių)
1 didelio svogūno
3 didelių česnako skiltelių
2 stiklinių obuolių alaus arba paprasto lengvo alaus
Druskos, juodųjų pipirų, čiobrelio
Aliejaus
1. Mėsa įtrinti druskos, pipirų ir čiobrelio mišiniu, palikti mėsą marinuotis mažiausiai kelioms valandoms, o geriausiai visai nakčiai.
2. Įjungti orkaitę. Tegu įkaista iki 180-200C.3. Kuo smulkiau supjaustyti svogūną ir česnakus. Obuolius nulupti, supjaustyti gana stambiais gabaliukais. Ant kelių šaukštų aliejaus, ant labai didelės ugnies greitai apkepinti mėsą, kad iš kiekvienos pusės ji apskrustų. Nuimti nuo keptuvės. Sumažinti ugnį, sudėti svogūną, trumpai pakepinti, įdėti česnakus ir obuolius, kepinti kelias minutes, kol pasijus česnakų aromatas – svarbu nesudeginti česnakų, nes jie taps kartus ir patiekalas nebebus skanus!
4. Į indą, kuriame keps mėsa, įdėti truputi mišinio iš keptuvės (be obuolių), ant svogūnų ir česnakų dėti mėsą, aplink sudėti likusį padažą ir užpilti alumi. Mėsa turi būti beveik visa padengta padažu. Indą uždaryti ir įdėti į orkaitę. Kepti maždaug 1 valandą. Likus 15-20 minučių iki kepimo pabaigos indą atidengti.
Prie šio patiekalo labiausiai tinka neutralus garnyras pvz. ryžiai.
Prie šio patiekalo labiausiai tinka neutralus garnyras pvz. ryžiai.
6 Comentários:
Aš jau rašiausi produktų sąrašą ką ryt nusipirkti šitam patiekalui, bet matau jau aplenkei :) tik būčiau naudojus obuolių sultis
:)))
Patiekalą vis tiek gamink... skanus gi :) Man obuolių sultys yra pernelyg saldūs... Alus geresnis ;)
Tai dar turiu vieną nusižiūrėjus :) šitą paliksiu kitam kartui, aišku jeigu iš vis spėsiu ką pagaminti
puikus receptas, labai skaniai gaunasi :)
tik neradau niekur ciobreliu, tad naudojau prieskoniu misini kalakutienai, kurio sudetyje yra ciobreliu, o dar i padaza iberiau brukniu, nes kaip tik namuose metesi :) tai uogos minkstos, bet nesutizusios per visa kepima issilaike ir buvo puiku :)
a ties, ir kepiau kepimo maise, mat neturiu kokio pritaikomo siam reikalui indo...
Rūta, labai džiaugiuosi, kad patiko :)
Bruknės - įdomi idėja. Kitą kartą irgi įdėsiu.
Tikrai geras receptas, vakar išbandžiau, mėsytė minkšta ir sultinga.
Rašyti komentarą