Mėtų ir obuolių kisielius
Nuo pat vaikystės vienu iš mėgstamiausių mano desertinių gėrimų yra kisielius. Nebuvo nei vienų Kalėdų be spanguolių kisieliaus, vasarą buvo malonu išgerti vyšnių arba braškių kisieliaus. Šiandien pasižiūrėjau į kelias mėtų šakeles, kurias kuo greičiau turėjau sunaudoti, ir prisiminiau apie kvapnų mėtų ir obuolių kisielių.
Šiam kisieliui pagaminti reikės:
600 ml vandens
Kelių šakelių šviežių arba džiovintų mėtų
1 rūgštaus obuolio
2 a.š. krakmolo
Fruktozės arba cukraus
Citrinos sulčių
Atpilti 1/2 stiklinės vandens. Likusį vandenį užvirinti, užpilti mėtas, palaukti apie 10-15 minučių, perkošti. Kol gaminasi mėtų nuoviras, nulupti obuolį ir supjaustyti mažais gabaliukais. Mėtų nuovirą užvirinti, įdėti obuolį. Trumpai pavirinti, kad obuolys suminkštėtų. Paskaninti fruktoze ir citrinos sultimis pagal skonį. Į 1/2 stiklinės šalto vandens įberti krakmolą ir gerai išmaišyti. Įpilti į verdantį nuovirą. Maišyti, kol kisielius sutirštės.
2 Comentários:
Šitas geras, kaip tik geriu :)
Rozmarinai, labai džiaugiuosi, kad patinka :)
Rašyti komentarą