2008 m. spalio 21 d., antradienis

Moliūgų sriuba su rūkyta žuvimi

Vakar prasidėjo „Moliūgo savaitė“ (savaitės taisyklės). Jaučiuosi jai pasiruošusi – receptų sąrašas paruoštas, kelių kilogramų moliūgas iškeptas. Taigi pirmyn! :)

Į pirmą ugnį pasirinkau sriubą, kurios receptas jau kelis metus laukia savo valandos. Vakar ji atėjo. Sriuba gavosi labai lengva ir įdomi. O spalva... vien tik dėl spalvos verta ją pagaminti! Moliūgo ir karšto rūkymo skumbrės derinys gavo daug pliusų. Būtinai gaminsiu dar.

Sriubos recepto pagrindu buvo receptas iš žurnalo "Школа гастронома", Nr. 19/2004.

Sriubai pagaminti reikės:

500 g karšto rūkymo žuvies
500 g moliūgo
1 morkos
1 pomidoro
1 nedidelio poro
200 ml neriebios grietinėlės
Arbatos šaukštelis sviesto
Druska, juodieji pipirai arba baltieji, kad nebūtų juodų taškų

Moliūgą nulupti, pašalinti minkštimą su sėklomis ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Morką nulupti. Morką ir poro baltą dalį supjaustyti. Daržoves sudėti į puodą, užpilti mažu kiekiu vandens – tiek, kad vos pridengtų daržoves. Pasūdyti. Įdėti sviesto – sviestas suteikia skonio bei leidžia ištirpti vitaminui A, kurio moliūge ir morkose yra labai daug. Virti, kol morkos suminkštės. Kol daržovės verda, pašalinti iš žuvies visus kaulus bei paruošti skrudintą duoną (be česnakų). Nulupti pomidoro odelę – tam reikia keliolikai sekundžių užpilti pomidorą verdančiu vandeniu, o po to įdėti jį į šaltą vandenį. Odelė lengvai nusilups. Pašalinti sėklas ir minkštimą supjaustyti kubeliais. Išvirtas daržoves bei pomidorą pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu. Įpilti grietinėlę, įberti pipirus. Paragauti, jei ko trūksta – pridėti. Sriubą užvirinti. Į lėkštes sudėti žuvies gabaliukus, užpilti karšta sriuba.

Pastabos:
- Originaliame recepte buvo dar 3 vidutinio dydžio bulvės, bet nusprendžiau, kad be bulvių sriuba bus lengvesnė ir skonis intensyvesnis. Vietoj poro buvo svogūnas.
- Rekomenduoju būtinai įdėti pomidorą – jo rūgštumas puikiai „pralaužo“ moliūgo ir morkos saldumą bei nuostabiai dera prie žuvies.

4 Comentários:

rūtuliukas rašė...

ačiū už idėją! Abiems labai patiko.

rozmarino rašė...

puikus receptas, mums patiko.

Dautartė rašė...

Labai dėl to džiaugiuosi! :)

Violeta rašė...

Labai skanu gaminsiu dar :)

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų