Greitas slyvų ir obuolių džemas
Šis džemas yra iš kategorijos „paprasčiau nebūna“, juk kas čia nuostabaus – slyvos, obuoliai, prieskoniai, o rezultatas netgi labai geras ir toks šiltai naminis :)
Džemui išvirti reikės:
Slyvų
Obuolių
Prieskonių pagal skonį pvz. cinamono (puikiai tinka kaip prie slyvų, taip ir prie obuolių), gvazdikėlių ar imbiero
Cukraus pagal skonį ir priklausomai nuo vaisių rūgštumo, galima ir be cukraus
Vaisius nuplauti, pašalinti slyvų kauliukus, obuolius nulupti bei supjaustyti gabaliukais. Vaisius bei prieskonius (be cukraus) įdėti į storadugnį puodą, uždegti kuo mažesnę ugnį ir virti, kol šiek tiek sutirštės. Pačiame virimo gale įberti cukrų, jei jį naudojame, išmaišyti. Džemą išpilstyti į karštus stiklainius, užsukti ir apversti, kad atvėstų. Jei iš viso nenaudojome cukraus, tai galima stiklainius pasterizuoti kelioliką minučių karštame vandenyje arba orkaitėje.
As ir viriau dzema, bet vien slyvu. Bandziau su tuo uogieniu cukrum :) dabar vakarais pakapojam skrudinto orkaiteje batono, uztepam ji sviestu ir dzemu. Mmmm pasaka
Rašyti komentarą