Vištiena saldžiai-rūgščioje glazūroje
Girdint žodžius „vištiena“ ir „saldžiai-rūgščiai“ iš karto prieš akis atsiranda aromatingi ir labai skanus mėsos gabaliukai, su daržovėmis ir ryžiais taip populiarūs Azijos virtuvėje... Bet ne šį kartą. Šį kartą tai bus nemažiau aromatingi ir viliojantys kepti viščiuko sparneliai ir šlaunelės.
Šiam paprastam patiekalui pagaminti reikės:
1 kg vištienos sparnelių ir/arba šlaunelių
1 stiklinės abrikosų džemo (galima pakeisti slyvų marmeladų)
2 šaukštų balto vyno acto
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto pomidorų padažo
1 šaukšto aliejaus
2-3 susmulkintų česnako skiltelių
Smulkiai supjaustyto šviežio imbiero arba žiupsnelį malto
Džemą, actą, sojų ir pomidorų padažus, aliejų šildyti ant mažos ugnies, kol masė įgaus vientisą konsistenciją. Tada išjungti ugnį ir įdėti česnaką. Išmaišyti. Marinatu užpilti vištienos elementus, gerai įtrinti, uždaryti indą ir palikti mažiausiai valandai. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Laikas priklauso nuo elementų dydžio. Šalia galima padėti bulves. Galutiniame etape galima aiški padidinti temperatūrą, kad gražiai apskrustų.
Seja o primeiro a comentar
Rašyti komentarą