2009 m. liepos 27 d., pirmadienis

Naujos pažintys arba panna cotta su tapijoka ir aviečių musu

Kartais būna taip, kad nusiperku kažką naujo be jokio plano, be jokių žinių apie produktą ir tik po to pradedu galvoti, ką gi aš čia turiu ir ką iš to galima pagaminti. Būtent taip buvo su tapijoka. Pamačiau parduotuvėje paketą su baltais, į susmulkintas polistireno putas panašiais rutuliukais, perskaičiau pavadinimą, galvoje sumirksėjo lemputė „Hmmm... Girdėtas žodis.“ ir nutariau, kad man to reikia. Kam reikia, tikrai nežinojau ;) Grįžusi namo, puoliau ieškoti, ką galima iš jos pagaminti. Viename iš dienoraščių radau štai tokia nekasdienę panną cottą :)
Rezultatas tikrai nustebino. Tiesa sakant, gerai net negalėjau įsivaizduoti, kas gausis, bet galutinai išėjo taip, kad prieš fotoaparatą liko pozuoti paskutinė, plokščiausia ir toli ne pati gražiausia porcija... Ką gi, kartais neišeina apginti darbo rezultatų nuo degustatorių, trokštančių naujų skonių ;)

Tai bus dar viena panna cotta į Miško ir sodo uogų savaitės panna cottų kolekciją :)


Panna cottai pagamitni reikės:

1 stikl. grietinėlės (30% arba 36%)
apie 1 stikl. pieno
1/4 stikl. tapiokos
1/4 stikl. cukraus
1 vanilės ankšties arba ekstrakto
1,5 a.š. želatinos
aviečių arba kitų vaisių

Tapijoką išvirti piene su cukrumi (virti kol rutuliukai taps minkšti ir permatomi, reikia maišyti, gali būti, kad reikės įpilti dar šiek tiek pieno, galima iš anksto pamirkyti granules, o tik po to virti). Pridėti vanilės sėklas arba ekstraktą, grietinėlę ir pašildyti iki beveik užvirs, bet neužvirinti. Karštame piene ištirpdyti 1,5 a.š. želatinos ir įmaišyti į masę. Įpilti į formeles, palaukti, kol atvės iki kambario temperatūros, įdėti į šaldytuvą, tegu sustings.
Avietes arba kitus vaisius pertrinti blenderiu iki vientisos masės. Avietes papildomai dar pertrinti per sietelį – sėklų mums nereikia ;) Želatiną ištirpdyti mažame kiekyje karšto vandens ir įmaišyti į musą. Formelėse su sustingusia panna cotta padaryti dar vieną vaisių sluoksnį ir vėl įdėti į šaldytuvą. Norint išimti desertą iš formelės, reikia keliolikai sekundžių pamirkyti formelę karštame vandenyje.
Nebūtina daryti vaisių sluoksnio, galima pateikti panna cotta ant skysto vaisinio muso.

7 Comentários:

Egle rašė...

Aaaaaa.... Išduok paslaptį kur pirkai tapioca? Aš tiek daug apie ją skaičiau ir receptų gerų mačiau, bet kai niekur neradau pirkt tai ir neišsisaugojau. Tai, KUR??? :)

Forelle rašė...

Egle, aš tapioką pirkau "Sveikose produktuose". Kaune jau dabar neveža, nes nepopuliari, bet gal Vilniuje ir yra.

Dar liko man tų rutuliukų, reiks pasigaminti pagal šį receptą, nes kol kas tik pudingą ir tebandžiau

Neringa rašė...

Atrodo super! Aš irgi nemažai receptų esu skaičiusi su tapioca, tik irgi nemažiau jos niekur pirkti... Reiks užsiimti rimtos paieškom :)

Dautartė rašė...

Egle, aš ne Lietuvoje, todėl informacija, deja, Tau nepadės... Gal, kaip rašo Forelle, paieškok „Sveikuose produktuose“? Jei nerastum, galėsiu atvežti, kai važiuosiu į Vilnių, tik tai kažkaip rudenį būtų.

Desertas tikrai atrodo absoliučiai nekasdieniškai :) O ir konsistencija dėl tų rutuliukų irgi labai įdomi gaunasi. Tikrai padaro įspūdį :) Turiu dar nužiūrėjusi kelis receptus, tai eksperimentuosiu :)

Egle rašė...

Bent jau centriniuose abiejuos "Sveikuose produktuose" nėra, dar žinau dvi parduotuves nevisai pakeliui, bet reiks pasiklausinėti.

Dautartė rašė...

Egle, jei nerasi, tai mazdaug rugsejo viduryje greiciausiai busiu Vilniuje (ka tik suzinojau), taigi rasyk :)

pazintys rašė...

Bet kiek emociju duoda pavadinimas... steikas, bekonas, panakota...
Visai skaniau skamba, nei jautiena arba kisielius :)

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų