2008 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Karštas šokoladas arba ir trumpos dienos turi savo privalumų

Galite paklausti, kur gi tie trumpų lapkričio ir gruodžio dienų privalumai, kai už lango jau 4-ta valandą yra tamsu, o ir anksčiau nei saulės, nei vilties – niūru, pilka, drėgna, šalta... Vienu žodžiu baisu. O gi netiesa! Visi šie košmarai turi vieną didelį privalumą – tokiomis popietėmis ir vakarais tikrai niekur nesinori eiti, galima ramiai atsisėsti minkštame fotelyje su gera knyga arba filmu, gerti ką nors šildančio, linksminančio ir skanaus bei džiaugtis tuo, kaip mums yra gera :) Taigi man lapkritis ir gruodžio pradžia yra neužbaigtų naminių darbų užbaigimo bei seniai laukiančių knygų ir filmų laikas. O kaip tikra šokogolikė tašką virš „i“ tokiais vakarais labai dažnai pastatau būtent karšto šokolado su čili puodeliu, po kurio jaučiuosi lyg tai naujai gimusi.

Puodeliui laimės reikės (nebūtina tiksliai laikytis proporcijų, svarbu komponentai):

Pagrindui:
2 v.š. juodos, karčios kakavos miltelių
2 v.š. cukraus (arba daugiau, pagal skonį)
1 v.š. sviesto
3-4 gabaliukų kartaus šokolado (kuo didesnis kakavos %, tuo geriau)
Žiupsnelio druskos
Riebios grietinėlės arba nenugriebto pieno arba vandens

Priedai:
- čili – nebijokite, gaunasi tikrai labai skanu, svarbu nepadauginti čili ;)
- vanilės esencija arba cukrus
- cinamonas arba kardamonas arba ir tas, ir tas
- apelsinų žievelė, keli šaukštai šviežių apelsinų sulčių ir likeris „Cointreau“
- migdolų likeris „Amaretto“
- labai stiprus mėtų nuoviras
- labai stipri kava
- whisk(e)y arba konjakas arba brendis arba romas
- ir t.t.

Į puodą įdėti sviestą, cukrų, kakavą, šokoladą ir ant labai mažos ugnies, maišant virti iki vientisos masės. Pridėti druską ir kurį priedą arba be jo. Mažais kiekiais pilti grietinėlę, pieną arba vandenį - iki norimos konsistencijos. Po kiekvienos skysčio dozės gerai išmaišyti. Kas kurį laiką paragauti, jei ko trūksta pridėti. Kai, jau viskas bus gerai – ir skonis, ir konsistencija bus tinkami – nuimti puodą nuo ugnies ir leisti šokoladui pastovėti kokias 3 minutes, po to pilti į puodelius ir džiaugtis gyvenimų.

5 Comentários:

rūtuliukas rašė...

jau seniai norėjau kur nors pamatyti karšto šokolado receptą. Ačiū.

Dautartė rašė...

Rūta, nėra už ką. Skanaus šokolado :)

Eligija rašė...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
geriu ir vėl džiaugiuosi gyvenimu :)

Anonimiškas rašė...

Sveiki, norejau paklausti ka duoda rudasis cukrus, niekada jo nesu naudojusi ir ar cia butinas jis, gal galima ir papkasto?:)

Dautartė rašė...

Šiame recepte nereikia rudojo cukraus t.y. aišku galima, bet tikrai nebūtina.
O šiaip, tai rudasis cukrus turi visai kitą skonį ir aromatą negu paprastas baltas. Tokį, net nežinau, kaip tiksliau pasakyti, lyg tai kaip karamelės, gana subtilų ir savotišką.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų