Sluoksniuotos tešlos šiaudeliai
Tai bus dar vienas pasiūlymas Sluoksniuotos tešlos savaitei, kuris šią savaitę išgelbėjo mano geros šeimininkės garbę ;) Kiekvienas nors kartą buvo tokioje situacijoje, kai tuoj ant slenksčio pasirodys netikėti svečiai, o šaldytuve yra vien tik šviesa. Trečiadienį be šviesos šaldytuve turėjau sluoksniuotos tešlos ;) Taigi ilgai negalvodama iškepiau šiaudelių, kurie idealiai tinka prie alaus ir gali užimti svečius, kol bus paruošti kiti užkandžiai.

Sluoksniuotos bemielės tešlos
Kiaušinio baltymo
Priedų – druskos, pipirų, kmynų, paprikos, sūrio, šoninės, dešros ir pan.
Orkaitę reikia įkaitinti iki 200-220C. Tešlos lakštą iškočioti plonai, perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepti kiaušinio baltymu, apibarstyti priedais (ne visais iš karto, o pasirinktinai), supjaustyti plonais šiaudeliais. Kepti apie 10-15 min. arba kol apskrus.
O nuo antradienio maximoje bus akcija šaldytai sluoksniuotai tešlai.
Gera žinia :) Ačiū. Galima bus paįvairinti šventinį meniu :)
Rašyti komentarą