2008 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Tartas su rūkyta lašiša

Jau visi turbūt žino, kad 52 skaniuose savaitėse šiuo metu vyksta Sluoksniuotos tešlos savaitė. Man sluoksnuota tešla reiškia vieną - "mažai darbo – daug rezultato" ;) Vienas tokios tešlos panaudojimas – tai skirtingi tartai (arba turbūt teisingai būtų pasakyti atviri pyragai?). Ką dar galima greičiau padaryti, nei iškloti tartų arba bet kokią kitą formą tešla, sudėti įdarą ir iškepti? Gal tik sumuštinius, bet ne apie juos šiandien norėjau.
Vienas iš mano mėgstamiausių tartų, kurį dažnai kepu vakarienei, – tai tartas su šaltai rūkyta lašiša. Greitai paruošiama, nereikia jokių ypatingų ingredientų. Be to tarta yra skani karšta ir šalta – gali būti puikus užkandis vakarėliams. Žodžių labai rekomenduoju.

Tartui reikės:
Sluoksniuotos bemielės tešlos
Šaltai rūkytos lašišos
Kiaušinių
Druskos
Baltųjų pipirų

Formą patepti sviestu ir iškloti sluoksniuota tešla. Jei tešlos lakštai yra labai stori, tai reikia juos iškočioti. Lašišą smulkiai supjaustyti. Kiaušinius lengvai išplakti su druska ir pipirais, išmaišyti su lašiša ir įdarą išpilti į formą. Į įdarą galima pridėti truputį krapų. Kepti įkaitintoje iki 200-220C orkaitėje apie 30 min. – žiūrėti pagal apskrudimo laipsnį. Valgyti su lengvomis salotomis ir baltu vynu.

7 Comentários:

Egle B rašė...

Man sunkiai einasi susidoroti su sluoksniuota tešla, baisiai mėgina lipti prie visko. Praeitą savaitę panašiai gaminau lašišos pyragėlius sluoksniuotoj tešloj su špinatais. Sakiau, paskutinis kartas, kai gaminu :D Pavalgius persigalvojau, nes tikrai skanu buvo

Dautartė rašė...

O tu bandei tešlą per maistinę plevelę kočioti? Šis būdas visai gerai tinka trapiai tešlai, tai gal ir sluoksniuotai tiks...

Egle B rašė...

Kočiojau šaltą tešlą per popierių kepimui, vis tiek prie jo lipo. Gal kitą kartą reiks kitokią pirkti

Dautartė rašė...

Gal tikrai su kita pabandyk... Man niekad specialiai nelimpa. Dar pagalvojau, gal prie plėvelės mažiau liptų arba lengviau būtų atplėšti nei popierių?
Vakar greitai susukau iš trapios tešlos croissantus su lęšių uogienė. Tikrai niekada nepagalvočiau, kad iš lęšių galima padaryti tokį skanumėlį.

Egle B rašė...

Lęšių uogienė??? Niekad negirdėjau. reiks pagooglinti, kas per reikalas. Negi pati virei?

Dautartė rašė...

Ką tu... ne, pati neviriau... Draugė atvežė lauktuvių iš Turino slow food parodos. Prancūzų išmislas, bet labai skanus. Dabar aš jau nesu namie, tad negaliu pasakyti, kas ten ant stiklainiuko užrašyta. Skonis labai įdomus, lyg tai truputį į riešutų pusę, bet kitoks. Puikiai tinka prie sluoksniuotos tešlos ir manau gerai tiktų prie filo tešlos. Agota taip pat atvežė kartaus šokolado su džiovintais grybais. Irgi buvo labai įdomus ir skanus dalykas.

rūtuliukas rašė...

ačiū, Dautarte,už receptą. Bandžiau. Labai labai gardu. Tikiuos, pavyko bent kiek taip, kaip reikėjo :)

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų