Dietinė šilumos ir optimizmo dozė arba itališka pomidorų sriuba
Šios sriubos receptą sugalvojau pati. Net jau neprisimenu kodėl ir kaip tai vyko, bet sriubytė gavosi tokia linksma, o be to dar ir šildanti bei antigripinė, kad jau maždaug 8 metus labai dažnai ją gaminu namiškiams. Sriuba gaminama akimirksniu ir be jokių pastangų, todėl labai rekomenduoju ją net tiems, kurie virtuvėje nesijaučia labai tvirtai.
Šiandien Itališką pomidorų sriubą pagaminau specialiai Šildančių sriubų savaitei.
Sriubytei reikės:
400 gr. skardinės pomidorų arba šviežių, jei gaminate vasarą
1 didelio svogūno
2-3 skiltelių česnakų
0,5 aštrios paprikos arba miltelių
0,5 – 0,7 l. daržovių ar paukštienos sultinio arba vandens
Baziliko
Druskos
Juodųjų pipirų
Žiupsnelio cukraus
Gabaliuko citrinų žievės (be balto sluoksnio) – nebūtinai
Į puodą sudėti pomidorus. Jei buvo konservuoti nesmulkinti, tai juos supjaustyti gabaliukais. Jei buvo pjaustyti, tai tiesiog išversti skardinę į puodą. Jei po ranka buvo geros kokybės švieži pomidorai, tai užpilti juos keliolikai sekundžių verdančių vandeniu, po to pamirkyti šaltame, nulupti žievelę ir supjaustyti kubeliais. Įpilti sultinį arba vandenį. Papriką, svogūną ir česnakus supjaustyti kuo smulkiau ir įmesti į puodą. Pridėti baziliką, pipirus ir druską. Uždengti, tegu sriuba verda apie 15 min. Po to paragauti, jei sriuba yra rūgštoka, reikia pridėti žiupsnelį cukraus. Sriubos virimo pabaigoje galima įmesti citrinos žievelės, kuri duos tokia vos pagaunamą citrusinių vaisių gaidelę. Sriuba turi turėti aiškų baziliko aromatą ir gerai jaučiamą pikantiškumą. Pateikti su atskirai išvirtais makaronais.
Pastabos:
- sriubą galima pertrinti blenderiu, bet man yra daug skanesnė tokia nepertrinta su daržovių gabaliukais
- jei sriuba yra verdama be sultinio, tai rekomenduoju įpilti kelis šaukštus alyvuogių alyvos.
2 Comentários:
O kaip galima būtų susisiekti su blog'o kūrėjais? :) Norėčiau asmeniškai porą sakinukų brūkštelt :)
Geriausiai rasyti siuo adresu:
dautarte (eta) gmail (taskas) com
Rašyti komentarą