Trapi žuvis saldžiai pikantiškame padaže
Šiaip šiam patiekalui yra naudojamas karpis, bet kadangi nemėgstu ieškoti kaulų, tai dažniausiai imu kažkokia kitą žuvį. Jei filė turi odą, tai gerai, žuvis bus trapesne.
Marinavimo laikas: 20 min
Porcija: 2-3 asmenims.
Sudėtis:
0,5 kg filė su oda
2 šaukšteliai kukurūzų miltų
2 skiltelės česnakų (susmulkintos)
1 šaukštelis susmulkinto imbiero (šviežio)
1 nedidelis jaunas svogūnas
2 šviežios arba marinuotos čili paprikos (susmulkintos)
Aliejus
Marinatas:
1 šaukštas susmulkinto imbiero (šviežio)
0,5 šaukštelio druskos
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas ryžių vyno
Padažas:
1 šaukštelis acto
1,5 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio sezamų aliejaus
0,5 stiklinės vištienos sultinio
1 šaukštelis krakmolo
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis pipirų
Tešla:
Miltai ir vanduo
1. Filė išplauti, nusausinti ir įpjauti rombais iš odos pusės.
2. Išmaišyti marinato komponentus ir įdėti į jį žuvį. Marinuoti dažnai paverčiant 20 min.
3. Išmaišyti padažo komponentus.
4. Miltus išmaišyti su vandeniu, tešla turi būti skysta (kaip ploniems blynams).
5. Žuvį išimti iš marinato, apibarstyti iš kiekvienos pusės kukurūzų miltais ir apvolioti tešloje. Kepti karštame aliejuje.
6. Keptuvėje 1 šaukšte aliejaus trumpai pakepinti česnaką, imbierą, svogūną ir čili. Įpilti padažą, užvirinti ir palaukti kol sutirštės.
7. Žuvį užpilti karštu padažu.
Voila :)
Receptas iš svetainės: www.kuchniachinska.pl .
1 Comentário:
Šitą gaminau, labai patiko, tik po to kuriam laikui buvau virtusi drakonu :D
Rašyti komentarą