2007 m. spalio 9 d., antradienis

Švediškas lašišos apkepas

Spalis pamažu nuspalvina medžius visom spalvom. Saulė dar šiltai ir maloniai glamonėja pasaulį... Taip ir norisi eiti į susilieti su gamta, vaikščioti ir pamiršti apie viską... Deja mūsų draugas pilvas apsvaigęs nuo gryno oro jau sunaudojo viską, ką jam davėme, ir garsiai reikalauja maisto... Jo nutildymui puikiai tiks švediškas lašišos apkepas.
  • 800 gr. virtų bulvių
  • 400 gr. lašišos filė (be odos)
  • 4 kiaušinai
  • 300 gr. pieno
  • Švieži arba šaldyti krapai
  • Druska, pipirai
Bulves supjaustyti skiltelėm. Lašišą supjaustyti kubeliais. Forma patepti sviestu ir sudėti sluoksniais bulves ir lašišą. Bulvių sluoksnius reikia truputi pasūdyti, o lašišą apibarstyti krapais. Kiaušinius išmaišyti su pienu, druska ir pipirais ir užpilti apkepa. Kepti 200oC orkaitėje 35 minutes, po to išjungti orkaite i dar palikti 10 min.
Paduoti su baltu vynu.

Seja o primeiro a comentar

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų