2009 m. vasario 3 d., antradienis

Neplanuota antigripinė savaitė vietoj planuotos Kavos savaitės

Taigi va kaip būna... Priplanavau visokiausių naujų receptų su kava Kavos savaitei, net darbus maždaug suplanavau, kurią dieną ką gaminsiu, o gyvenimas man iškrėtė pokštelį – temperatūra iki lubų, galva lyg tai paskolinta, kosulys ir šiaip toks jausmas lyg tai stovi šalia pasaulio ir stebi gyvenimą kaip filmą... Žodžiu ir į mūsų namus atėjo gripas... :( Nei apetito, nei noro ką nors daryti nebuvo, todėl vietoj suplanuotų skanumynų teko valgyti daug česnako, svogūnų, aitriųjų pipirų, citrinų bei kitų gydančių produktų. Gydytoja vienareikšmiai pritarė tokiai terapijai, bet vis dėl to liepė ją dar praturtinti antibiotikais. Taigi šią savaitę sėdžiu namuose ir bandysiu verstis su tuo, ką turiu šaldytuve (viskas turi savo gerąją pusę – pagaliau ištuštinsiu šaldymo kamerą – valio!). Tikiuosi, kad apetitas sugrįš ir galėsiu išbandyti kelis naujus italų virtuvės receptukus, jau kurį laiką laukiančius savo valandos. Italų virtuvės savaitė gi ;)
Taigi šiandien pietums bus vien šildantys pikantiški antigripiniai patiekalai t.y. itališka pomidorų sriuba su daugybe česnakų ir svogūnų bei imbieriniame padaže keptos vištos šlaunelės. Gal kvapai ir spalvos sužadins apetitą ;)
O kokiais Jūs naminiais būdais gydote gripą?

3 Comentários:

Puanc rašė...

Nepasiduok piktajam gripui - laikykis.
Aš sirgdama geriu kibirus arbatos su tarkuotu imbieru, medumi ir citrina.

Dautartė rašė...

Ačiū, Merginos! Kol kas visas dienas pramiegu... Seniai tiek nemiegojau. Turbūt organizmui reikia jėgų. Valgyti ir toliau nesinori... Geriu litrus naminio sultinio su aitriąją papriką ir česnakais ir tiek...

Egle, ačiū už priminimą apie juodąjį ridiką! Visiškai buvau apie jį pamiršusi. Gersiu, nors ir neskanus ;)

Jurgita, arbata su imbieru – tai puikus dalykas! O su medumi ir citrina darau tokį kambario temperatūros gėrimą, nes medus praranda savo savybes maždaug 40C temperatūroje (priklauso nuo medaus), o vitaminas C yra „užmušamas“, jei temperatūra yra virš 60C (jei gerai pamenu), todėl užpilu medų ir citriną kambario temperatūros pervirintu vandeniu, išmaišau, kol medus ištirps, ir laukiu apie 10-12 valandų (dažniausiai stovi naktį), kad prasidėtų ten kažkokios reakcijos (nematomos, tai nieko įdomaus nevyksta ;)) ir atsiskleistų visos geriausios produktų savybės. Detaliai nepapasakosiu, nes draugė farmaceutė-chemikė labai ilgai ir įmantriai aiškino, o aš jau neprisimenu.

Daisy rašė...

Mane irgi gydo tuo neskaniu ridiku, slykstu, bet padeda... :) Kiek skaniau veikia arbata su imbieru ir citrina :) Dar kojyciu kaitinimas padeda labai ir nera nemalonus.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų