2009 m. vasario 8 d., sekmadienis

Crostini toscani arba kepenėlių paštetas toskaniškai

Italų virtuvės savaitės metu negalėjau nepalepinti savęs vienu iš mėgstamiausių mano užkandžių. Šį receptą radau žurnale „Kuchnia“ (2007 m. birželio mėn.), kuriame viena iš mano mėgstamiausių kulinarinių autorių Tessa Capponi-Borawska turi pastovią rubriką „Tessos kulinarinis bloknotas“.

Tessa Capponi- Borawska yra gimusi italų aristokratų šeimoje, daugiau negu prieš 20 metų įsimylėjo lenką ir persikraustė gyventi į Lenkiją. Šiuo metu ji Varšuvos Universitete dėsto Italijos istoriją bei Italijos virtuvės istoriją. Parašė dvi knygas „Mano baziliku kvepianti virtuvė“ ir „Toskanos dienoraštis“, prie kurių su malonumu dažnai grįžtu. Labai patinka skaityti skirtingus jos straipsnius apie jos gimtojo krašto Toskanos bei kitų Italijos dalių virtuvių ypatumus.

Šis užkandis yra skaniausias kol dar šiltas, todėl rekomenduoju jį gaminti prieš pat valgymą. Nežinau kodėl, bet labai mėgstu pradėti sekmadienio dieną tokiomis crostini ir kvepiančios kavos puodeliu. Taip dažnai gaminu šią pastą, kad jau nebežiūriu į proporcijas, bet norėdama perduoti kuo tikslesnį skonį perrašysiu iš žurnalo tikslų receptą.

Šiai pastai pagaminti reikės (6 porcijoms):
0,5 kg vištų kepenėlių
50 g. sviesto
1 raudono svogūno
1 saliero koto
1 saujos petražolių
1 didelės česnako skiltelės
1 taurės balto sauso vyno
2 v.š. kaparių
druskos ir juodųjų pipirų

Kepenėles nuvalyti, nuplauti ir pakepinti svieste su supjaustytu svogūnu, salieru, česnaku ir puse petražolių iki produktai lengvai apskrus (apie 15 min.). Tuomet įpilti vyną ir, maišant, palaukti kol išgaruos. Troškinį išmaišyti su kaperiais, likusia petražolių dalimi, druską bei pipirais ir pertrinti blenderiu iki vientisos arba beveik vientisos masės (pagal skonį). Jei pasta yra pertiršta galima įpilti šiek tiek karšto vištienos sultinio. Dar šiltą pastą tepti ant šiltų crostini.

2 Comentários:

Milda rašė...

Turetu buti skanu, bet nezinau.. tiek prisiklausiau baisybiu apie tai kaip tos kepenes isgaunamos.. nekyla ranka pirkt..

Dautartė rašė...

Sudominai... Kaip yra gaunamos vistos kepenėlės?
Apie žąsų tukinimą, kad kepenėlės tiktų foie gras esu girdėjusi, bet apie vištų kepenėles nieko... Tikrai įdomu būtų sužinoti.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų