2009 m. vasario 9 d., pirmadienis

Costolette di maiale al sugo di pomodoro arba šonkauliukai troškinti pomidorų padaže

Įspėjimas ;) - norėdami pagaminti šį nuostabų savo paprastume bei skonių kompozicijoje patiekalą, turite būti tvirtai įsitikinę, jog visokios ten kalorijos ar kiti džauliai – tai tik nuobodžiaujančių mokslininkų išmįslas – juk niekas jų savo akimis nematė ;) Esate? Ir aš taip galvoju, kad taip ;) Šie šonkauliukai yra to verti :)

Receptas yra toks paprastas, kad kaip ir nėra apie ką rašyti. Parašysiu tik apie tai, kur jį radau. Tai bus dar viena meilės istorija (pirma buvo čia) ;) Taigi mergina vardu Ella įsimylėjo italą ir persikraustė gyventi į Italiją. Kadangi Ella įsimylėjo ne tik savo vyrą, bet ir jo šalį, ji pradėjo pasakoti apie savo meilę internetiniame dienoraštyje "Из Италии с любовью", kuri labai, labai visiems rekomenduoju. Šiame dienoraštyje yra daug nuostabių itališkų akimirkų ir puikių tradicijų bei tradicinių receptų aprašymų. Kartais nuotraukose galima pamatyti tikrų tikriausios legendinės itališkos mammos rankas – dienoraščio autorė dažnai gamina su savo anyta :) Šis šonkauliukų receptas yra būtent Ellos anytos. Kaip Ella rašo savo dienorašty, padažas nuo šių šonkauliukų yra naudojamas sriubai Taccozze e fagioli t.y. Takkocce su pupelėmis gaminti, todėl tiek daug yra naudojama pomidorų.

Tai dar vienas receptas Italų virtuvės savaitei.

Taigi trumpai kelionei į tikrų tikriausią Italiją reikės (pradžiai tikslus receptas, o žemiau mano komentarai):

600-700 g neriebių kiaulienos šonkauliukų
2-2,5 litrų pomidorų salsos
1 svogūno
baziliko
alyvuogių aliejaus

Pomidorų salsa: pomidorus apipilti verdančių vandeniu, nuimti žievelę, išimti sėklas, pertrinti blenderiu iki vientisos masės. Tai ir yra salsa.
Į puodą įpilti aliejaus (geriausiai, jei puodas būtų molinis), įkaitinti, apskrudinti šonkauliukus. Pridėti smulkiai supjaustytą svogūną, kepinti iki bus permatomas. Viską užpilti pomidorų salsa, užvirinti, pasūdyti, pridėti baziliko ir leisti, kad patiekalas vos, vos mirksėtų ant labai mažos ugnies apie 2-2,5 val. Viskas :)

Pastabos:
- ieškokite kuo liesesnių šonkauliukų, nors čia pagal skonį ;)
- maždaug kilogramui mėsos panaudojau 800 g konservuotų pomidorų (2 skardinės), užteko pilnai
- pomidorų nesmulkinau blenderiu, nes po tokio troškinimo laiko jie beveik ištirpo padaže
- turbūt mechaniškai kartu su druska įbėriau juodųjų pipirų... neprisimenu...
- labai skanu buvo valgyti ir vien su duona, ir su makaronais – padažas nuostabus

5 Comentários:

Elžbieta rašė...

Аš, aš pirma neskaičiuoju... rytoj lėkiu šonkauliukų. Toks receptas su 3-4 ingredientais ir beveik tiek pat judėsių - tai vienareikšmiškai ir mano :)))))

Dautartė rašė...

:))))
Tikiuosi, kad patiks :)

Elžbieta rašė...

Taigi.... nepraėjo ir mėnesio :))) Padariau. Ačiū-ačiū-ačiū :) Tai tikrai mano receptas - puikus rezultatas be pastangu. Tik negavau liesų šonkaulių... kitąkart būtinai su liesais darysiu. Dautartė, didelis Tau ačiū nuo manęs ir mano šeimynos :)

Dautartė rašė...

Valio! :)
O dėkoti ne man, o Ellos anytai reikia :)

Unknown rašė...

Laba, ir as pabandziau, - nuostabu!!! Dar tik pridejau lauro lapeliu bei pabaigai krapu, - super!

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų