2010 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Valio! Laisvė! Arba kepenėlių paštetas su vynu (bazinis receptas)

Pagaliau laisvė... Paskutinis mėnuo buvo toks... na tooooks... žodžiu toks, kad jau seniai pamiršau, jog neseniai buvo Kalėdos, Naujieji ir išviso namuose stovėjo papuošta eglutė. Mano metų pradžia visada yra gana darbinga, bet tokios nebuvo jau kokie 6 metai... Pagaliau baigiau, atidaviau darbus ir jau visą pusdienį esu laisva. Nežinau kiek daug bus tos laimės (iki pirmadienio tai tikrai), todėl kuo greičiau reikėjo šį reikalą atšvęsti ;) Nutariau, kad mano šventimas susidės iš gero filmo, taurės gero vyno ir ko nors skanaus prie to vyno. O kadangi rekomenduojama skubėti lėtai, tai lėtai, grožėdamasi saule ir baltu pasauliu nuėjau į parduotuvės, kur paplepėjau su mėsininku, daržovių pardavėjais, pusvalandį praleidau kosmetinių prekių parduotuvėje ir su pilna kuprine visokiausių skanėstų ramiai grįžau namo. Gera yra taip pristabdyti arklius ir vėl pastebėti, koks gi gražus yra tas mūsų gyvenimas!

Grįžusi greitai pagaminau kelis dubenėlius kalakutų kepenėlių pašteto su baltu vynu, kurį labai rekomenduoju, jei reikia greitai paruošti kokį užkandį. Minimumas judesių, vos keli ingredientai. Ko gi dar reikia. Šį receptą vadinu baziniu, nes jį be jokių papildomų pastangų galima praturtinti pvz. žolelėmis ar kaparėliais arba dar kokiais kitais džiovintais pomidorais ir gauti visai naują užkandį. Pateikti irgi galima skirtingai – galima ant crostini, galima įdaryti sluoksniuotos tešlos krepšelius arba profitrolius.


Šiam paštetui reikės:
500 g kalakutų kepenėlių (galima ir vištų)
250 ml balto vyno
1 svogūno
200 g sviesto (galima kiek mažiau)
druskos,
juodųjų pipirų
sviesto ir šviežių čiobrelio lapelių papuošimui

Kepenėlius nuplauti, pašalinti visus nereikalingus elementus, supjaustyti, užpilti vynu, pridėti supjaustytą svogūną. Virti apie 20 min. Dar šiltą masę kartu su vyno padažu įdėti į blenderį, pasūdyti, papipirinti ir sutrinti iki vientisos masės. Miksuojant įpilti sviestą. Paštetas turi būti minkštos aksominės konsistencijos. Masę įdėti į dubenėlius, užpilti sviestu, papuošti čiobrelio lapeliais ir kelioms valandoms įdėti į šaldytuvą.

1 Comentário:

Indrė rašė...

Aš irgi labai panašų dariau savaitgalį - patiko :)

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų