Burokėlių salotos su jogurto-kokosų padažu ir moliūgo sėklomis (indiškas variantas)
Stengiuosi gyventi ir valgyti pagal metų laikus. Vasarą aišku yra paprasta, o žiemą jau reikia pasukti galvą (ypač salotų atveju). Mažą žiemiškų salotų asortimentą „išnešiau“ iš namų ir dabar tenka ieškoti sumanymų. Sparnuočio dienoraštyje „Dangiškų migdolų paieškose...“ (prieš jo emigraciją) radau puikų pietietiškų burokėlių salotų rinkinuką.
Burokėlių salotas su jogurto-kokosų padažu ir moliūgo sėklomis pirmą kartą pagaminau per Indiškos virtuvės savaitę, bet taip ir nespėjau įdėti. Labai patiko. Puikus derinys – saldūs kepti burokėliai, kvapnus ir kiek pikantiškas padažas, traškios moliūgo sėklos... Įėjo į pastovų repertuarą.
Ačiū, Sparnuoti!
Cituoju Sparnuotį:
**********************
Burokėlių salotos su jogurto-kokosų padažu ir moliūgo sėklomis (indiškas variantas)
Reikės:
virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
natūralaus jogurto
kokoso pieno (nebūtinai)
moliūgo sėklų (pakeptų kol pradeda pokšėti)
sausoje keptuvėje pakeptų kmynų (kuminų) ir kalendrų sėklų, o po to švelniai sutraiškytų
druskos
kapotų šviežių kalendrų
švelnių čili miltelių
Jogurtą išmaišome su kokso pienu, pakeptais kmynais ir kalendromis, čili miltleiais bei druska. Užpilame ant burokėlių. Pabarstome moliūgų sėklomis ir šviežiomis kalendromis. Super skanu:)
**********************
Pastabos:
- su kokoso pienu yra daug, daug skaniau ir kvapniau.
- Romos kmynų t.y. kumino
Burokėlių salotas su jogurto-kokosų padažu ir moliūgo sėklomis pirmą kartą pagaminau per Indiškos virtuvės savaitę, bet taip ir nespėjau įdėti. Labai patiko. Puikus derinys – saldūs kepti burokėliai, kvapnus ir kiek pikantiškas padažas, traškios moliūgo sėklos... Įėjo į pastovų repertuarą.
Ačiū, Sparnuoti!
Cituoju Sparnuotį:
**********************
Burokėlių salotos su jogurto-kokosų padažu ir moliūgo sėklomis (indiškas variantas)
Reikės:
virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
natūralaus jogurto
kokoso pieno (nebūtinai)
moliūgo sėklų (pakeptų kol pradeda pokšėti)
sausoje keptuvėje pakeptų kmynų (kuminų) ir kalendrų sėklų, o po to švelniai sutraiškytų
druskos
kapotų šviežių kalendrų
švelnių čili miltelių
Jogurtą išmaišome su kokso pienu, pakeptais kmynais ir kalendromis, čili miltleiais bei druska. Užpilame ant burokėlių. Pabarstome moliūgų sėklomis ir šviežiomis kalendromis. Super skanu:)
**********************
Pastabos:
- su kokoso pienu yra daug, daug skaniau ir kvapniau.
- Romos kmynų t.y. kumino
7 Comentários:
Mmm... merginos, paskutinėmis dienomis stebinat keistais deriniais ir dar neatrastais skoniais...
Atrodo ir skamba labai labai patraukliai.
kaip laiku šis receptas :) turiu kelis burokėlius ir suku galvą, kaip man juos panaudot. bus proga išbandyt.
prašom, prašom, be galo smagu, kad patiko:) Esu įvairiausių burokėlių salotų ekspertas, tai jei reikės idėjų - kreipkitės, nes burokėliai mano žiemos topinė daržovė:)
Egle, ir tai yra nuostabu! Tikiuosi, kad isbandysi :)
Jurgam tikiuosi, kad patiko.
Sparnuoti, as irgi labai megstu burokelius, bet kazkaip vis klasikiniai deriniai. Dar karta aciu :)
įdomus receptas, tik maža pastabėlė - kmynai ir kuminas - tai du skirtingi dalykai: http://jogosmityba.wordpress.com/2009/05/08/pazintis-su-prieskoniais-kmyninis-kuminas/
Receptas tikrai vertas dėmesio.
Ši maža pastabėlė šiek tiek ne tame dienoraštyje ;) Aš citavau originalų receptą, o pastabose aiškiai pažymėjau, kad reikia Romos kmynų t.y. kumino. Taigi pastabėlė turėtų atsirasti recepto autorės dienoraštyje ;)
O šiaip viskas teisingai:
kmynai = paprastieji kmynai = Carum carvi L. + dar keli pavadinimai
ir
kuminas = Romos kmynai = kmyniniai kumynai = zira = Cuminum cyminum
- tai du skirtingi augalai.
O kokiu santykiu naudoti kokosų pieną ir jogurtą?
Rašyti komentarą