Antigripinė brokolių sriuba
Ryšium su gripo epidemija (ne kiaulių, o sezoninio gripo) jau kelis gerus mėnesius taikome antigripinę svogūnų ir česnakų dietą. Ir galiu pasakyti, kad puikiai sekasi išvengti virusų, nors daug aplink esančių žmonių vaikšto vos gyvi. T.y. aš jau anksčiau gavau savo gripo dozę (kaip tik per Antigripinių patiekalų savaitę ;D), bet Mielasis laikosi tvirtai ir nieko nesiskundžia. Kaip mums visiems praverstų kelios tikros žiemos savaitės... Kad temperatūra nukristų iki kokių -10-15C laipsnių dieną ir -20C naktį. Iš karto visos nesąmonės sušaltų ir gyvenimas pasidarytų sveikesnis... Svajonės, svajonės...
Pagaminta specialiai Sūrio savaitei.
Norint skaniai pavalgyti ir kartu apsisaugoti nuo gripo, reikės (proporcijos gana laisvos):
brokolių (šviežių arba šaldytų)
sultinio (geriausiai tinka jautienos) arba vandens
grietinėlės min. 18%
apie 100 g lydyto sūrelio (be papildomų skonių)
1-2 česnako skiltelių (arba pagal skonį)
druskos, juodųjų pipirų
kumpio arba skrudintos duonos
Brokolius išvirti nedideliame sultinio kiekyje, kol bus visiškai minkšti (jokių al dente). Jei brokolis buvo šviežias, tai į puodą rekomenduoju įmesti ir tą didelį storą kotą, jame labai daug „skonio“, tegu jį atiduoda sriubai. Išimti ir išmesti storą kotą, jo mums nebereikės. Į puodą įmesti lydytą sūrelį, česnakus, įpilti grietinėlės ir viską pertrinti blenderiu (smulkintuvu) iki vientisos kreminės masės. Paragauti. Jei masė pernelyg tiršta įpilti sultinio arba grietinėlės (su grietinėlę negalima persistengti - tai turi būti brokolių sriuba, o ne grietininė). Paragauti. Pagardinti druska ir pipirais. Pašildyti, bet nevirti. Pateikti su kumpio arba skrudintais duonos/batono kubeliais.
Šią sriubą ramiai galima priskirti prie gydomųjų patiekalų – graži žalia spalva puikiai pagerina nuotaiką (ypač dabar), o ryški česnako nata išmeta lauk visus virusus. Lydytas sūris ir grietinėlė užtikrina sriubai labai švelnią konsistenciją. Skonių kompoziciją užbaigia virto arba rūkyto kumpio kubeliai, nors galima pateikti ir su skrudintais duonos kubeliais. Sriuba gaminama labai greitai ir be jokių pastangų, todėl rekomenduoju visiems tiems, kurie neturi laiko :)
Pagaminta specialiai Sūrio savaitei.
Norint skaniai pavalgyti ir kartu apsisaugoti nuo gripo, reikės (proporcijos gana laisvos):
brokolių (šviežių arba šaldytų)
sultinio (geriausiai tinka jautienos) arba vandens
grietinėlės min. 18%
apie 100 g lydyto sūrelio (be papildomų skonių)
1-2 česnako skiltelių (arba pagal skonį)
druskos, juodųjų pipirų
kumpio arba skrudintos duonos
Brokolius išvirti nedideliame sultinio kiekyje, kol bus visiškai minkšti (jokių al dente). Jei brokolis buvo šviežias, tai į puodą rekomenduoju įmesti ir tą didelį storą kotą, jame labai daug „skonio“, tegu jį atiduoda sriubai. Išimti ir išmesti storą kotą, jo mums nebereikės. Į puodą įmesti lydytą sūrelį, česnakus, įpilti grietinėlės ir viską pertrinti blenderiu (smulkintuvu) iki vientisos kreminės masės. Paragauti. Jei masė pernelyg tiršta įpilti sultinio arba grietinėlės (su grietinėlę negalima persistengti - tai turi būti brokolių sriuba, o ne grietininė). Paragauti. Pagardinti druska ir pipirais. Pašildyti, bet nevirti. Pateikti su kumpio arba skrudintais duonos/batono kubeliais.
2 Comentários:
Man čia skrudinta duona labai į temą - gal dėl to, kad dievinu tokią ;D
Aš irgi labai mėgstu skrudintą duoną, bet šios sriubos atveju vis dėl to labiau patinka kumpis. Nors čia aišku skonio reikalas.
Rašyti komentarą