2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Porų sriuba su lašiša

Savaitgalį tęsėm iškrovą ;) O kas gi gali būti „iškrovesnio“ už porus? Pamenate kaip Mireille Guiliano savo knygoje „Kodėl prancūzės nestorėja: valgymo malonumo paslaptys“ išgyrė pasakišką porų sriubą. Pasinaudojusi kita fantastiška knyga - Carole Clements „Sriubos“ (turiu ją seniai ir niekaip negaliu atsidžiaugti), savaitgalio pietums pagaminome kartu su Mieluoju (Valio! Valio! Pavyko jį privilioti į virtuvę!) labai lengvą ir skanią sriubą. Minimaliai judesių, nedaug laiko, o ir visų virtuvėj esančių indų neišterliojome. Labai rekomenduoju ir nesvarbu, kad grožio konkurso šį sriuba tikrai nelaimėtų. Tai vienas iš tokių jaukių naminių patiekalų, kurie primena, kaip gera niekur neskubėti ir būti namie, kai už lango yra žiema. Būtinai gaminsiu dar.


Sriubai paruošti reikės (iš pradžių rašau maždaug pagal autorę, žemiau mano pastabos, svarbios):
3 didelių porų su žalia dalimi
300 g lašišos filė
1 didelio svogūno
1 bulvės
450 ml žuvies sultinio
700 ml vandens
85 ml grietinėlės (apie 30-36%)
1 a.š. alyvuogių alyvos
1 lauro lapo
druskos, juodųjų pipirų
citrinos sulčių (nebūtina)
petražolių papuošimui

Svogūną smulkiai supjaustyti, porus supjaustyti +/- 5 mm griežinėliais, bulvę ir lašišą – vidutinio stambumo kubeliais. Puode įkaitinti alyvą ir apie 3 min. patroškinti (neskrudinti) svogūną bei porus, kol jie suminkštės. Įpilti sultinį, vandenį, įdėti bulvę, lauro lapą, druskos ir pipirų. Virti apie 20 min., kol išvirs bulvės. Iš puodo išimti lauro lapą (nepamirškite!), o sriuba pertrinti blenderiu iki vientisos konsistencijos. Užvirinti. Įdėti lašišą, virti apie 5 min. Įpilti grietinėlę. Paragauti, jei ko reikia pridėti. Šiame etape galima paskaninti citrinos sultimis. Viskas galima valgyti.

Pastabos:
- turėjau mažiau porų ir be žalios dalies, todėl nuotraukoje jų nesimato;
- naudojau 18% grietinėlę, bet manau, kad galima iš viso nepilti – sriuba bus gal ir ne tokia prabangi, bet tikrai dietiškesnė;
- knygoje esančioje nuotraukoje nebuvo pertrintos visos daržovės, todėl prieš įkišant į puodą blenderio „koją“ išėmiau maždaug 2/3 bulvių, kurias vėliau sudėjau į pertrintą sriubą. Jei bučiau dėjusi žalias poro dalis, tai išimčiau ir jų. Tai buvo geras sprendimas – mano manymu be daržovių gabaliukų, vien su žuvimi sriuba būtų „tuštoka“.

5 Comentários:

Asta rašė...

Taip, šią sriubą tikrai išbandysiu - perskaičius receptą net, rodosi, jaučiu puikų skonį. Ačiū :)

Dautartė rašė...

Tikiuosi, kad patiks :)

Anonimiškas rašė...

Suradau pagaliau,porų sriubą.
Ačiū,už nuostabų receptuką.
Būtinai įsirtauksiu į sriubų sąrašą.

Dautartė rašė...

Labai džiaugiuosi, kad sriuba patiko!

Anonimiškas rašė...

"Puode įkaitinti alyvą ir apie 3 min. patroškinti".
Receptas tikrai puikus. Bet noreciau papriestarauti del ALYVOS. Jus ten pilate mechaniska alyva ar alyvuogiu alieju? baisi klaida. tas pats kas vietoi lasisos butu strimele..

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų