2009 m. kovo 2 d., pirmadienis

Lietiniai su varškės įdaru ir braškių padažu

Blynų savaitė buvo tikrai blyninė ;) Tik per Pelenų trečiadienį buvo ramu. Suvalgėm ir morkų blynelius, ir visokiausius įdarytus, ir skanus bretoniškus blynus, ir šveicariškus rösti, o desertui buvo vengriški palascinta bei varške įdaryti blynai su braškėmis... Gal kada ir surašysiu visus mėgstamus blynų receptus, o kol kas siūlau pasvajoti apie vasarą ir paragauti lietinių su varškės įdaru ir kvapniu, džiugiu braškių padažu :)

Blynams prireiks:
1-2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
kvietinių miltų,
mineralinio vandens arba pieno
šaukšto aliejaus.

Įdarui:
apie 200 g varškės
1 kiaušinio
1 a.š. cukraus
vanilės esencijos

Padažui:
braškių (šviežių arba atšaldytų)
cukraus (pagal skonį)

Kiaušinius išmaišyti (neplakti!) su druska, miltais ir vandeniu arba pienu. Įpilti apie šaukštą aliejaus ir leisti kokį pusvalandį pastovėti. Tešla turi būti gana skysta, kad blynai būtų plonį. Reikia bandyti, jei blynai plyšta kepant, tai vadinasi reikia įberti miltų, jei tešla blogai išsilieja keptuvėje, tai reikia ją praskiesti. Blynus kepame ant karštos keptuvės pateptos aliejumi arba šviežiais nesūdytais lašinukais. Varškę išmaišyti su kiaušiniu, cukrumi ir vanilės esencija. Blynus įdaryti varške ir kepti ant nedidelės ugnies. Pateikti su pertrintomis braškėmis.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų