Indiška arbata su imbieru
Tai dar vienas Jūratės iš Virtuvės su indišku prieskoniu receptas. Ką čia ilgai pasakoti, arbata gavosi labai skani ir labai patiko. Juodieji pipirai arbatoje buvo atradimas, iki šiol tik į karštą šokoladą šiek tiek įdėdavau. Tai bus puikus variantas ilgiems žiemos vakarams :) Ačiū, Jūrate!
Taigi cituojant Jūratę, vienam puodeliui reikės:
*****************
Masala
6 - 8 juodųjų pipirų grūdelių
2 kardamono ankščių sėklų
2 gvazdikėlių
~ 1 cm cinamono lazdelės
daugiau nei 1/4 a.š. malto džiovinto imbiero arba mažo gabalėlio šviežio imbiero
1+ a.š. juodųjų arbatžolių
~1/5 puodelio pieno (arba pagal skonį)
cukraus pagal skonį
Sumalame arba sutriname visus sausus prieskonius (labai smulkiai nebūtina). Jei naudosite šviežią imbierą, supjaustykite jį stambiau, o išvirę arbatą, gabalėlius išimkite.
Užviriname vandenį ir sudedame arbatžoles, prieskonius ir supilame pieną. Palaukiame kol užvirs, primažiname liepsną ir paverdame porą minučių. Nuimame nuo liepsnos, dar leidžiame pastovėti minutėlę, perkošiame per sietelį, pasaldiname ir geriame kol karšta.
*****************
Taigi cituojant Jūratę, vienam puodeliui reikės:
*****************
Masala
6 - 8 juodųjų pipirų grūdelių
2 kardamono ankščių sėklų
2 gvazdikėlių
~ 1 cm cinamono lazdelės
daugiau nei 1/4 a.š. malto džiovinto imbiero arba mažo gabalėlio šviežio imbiero
1+ a.š. juodųjų arbatžolių
~1/5 puodelio pieno (arba pagal skonį)
cukraus pagal skonį
Sumalame arba sutriname visus sausus prieskonius (labai smulkiai nebūtina). Jei naudosite šviežią imbierą, supjaustykite jį stambiau, o išvirę arbatą, gabalėlius išimkite.
Užviriname vandenį ir sudedame arbatžoles, prieskonius ir supilame pieną. Palaukiame kol užvirs, primažiname liepsną ir paverdame porą minučių. Nuimame nuo liepsnos, dar leidžiame pastovėti minutėlę, perkošiame per sietelį, pasaldiname ir geriame kol karšta.
*****************
3 Comentários:
Dautarte, dziaugiuosi, kad patiko! Tikrai labai tinka saltajam laikotarpiui, net keista kai pagalvoji, kad is tropines salies si arbata yra :o) Beje, pati paprasciausia arbata cia yra tiesiog vien su imbieru be jokiu kitu prieskoniu - irgi visai geras variantas. O del pipiru arbatoj, man tai buvo vienas geriausiu atradimu :o)
P.S.: oi pastebejau, kad imbieras recepte pasimete :o)
Arbata vien su imbieru zinau ir labai patinka. Puikaus skonio siladantis gerimas. Dar ragusiu kita arbata is tavo dienorascio :)
Aciu uz pastaba del imbiero.
Rašyti komentarą