2009 m. lapkričio 14 d., šeštadienis

Indiška arbata su imbieru

Tai dar vienas Jūratės iš Virtuvės su indišku prieskoniu receptas. Ką čia ilgai pasakoti, arbata gavosi labai skani ir labai patiko. Juodieji pipirai arbatoje buvo atradimas, iki šiol tik į karštą šokoladą šiek tiek įdėdavau. Tai bus puikus variantas ilgiems žiemos vakarams :) Ačiū, Jūrate!


Taigi cituojant Jūratę, vienam puodeliui reikės:
*****************
Masala
6 - 8 juodųjų pipirų grūdelių
2 kardamono ankščių sėklų
2 gvazdikėlių
~ 1 cm cinamono lazdelės
daugiau nei 1/4 a.š. malto džiovinto imbiero arba mažo gabalėlio šviežio imbiero

1+ a.š. juodųjų arbatžolių
~1/5 puodelio pieno (arba pagal skonį)
cukraus pagal skonį

Sumalame arba sutriname visus sausus prieskonius (labai smulkiai nebūtina). Jei naudosite šviežią imbierą, supjaustykite jį stambiau, o išvirę arbatą, gabalėlius išimkite.

Užviriname vandenį ir sudedame arbatžoles, prieskonius ir supilame pieną. Palaukiame kol užvirs, primažiname liepsną ir paverdame porą minučių. Nuimame nuo liepsnos, dar leidžiame pastovėti minutėlę, perkošiame per sietelį, pasaldiname ir geriame kol karšta.
*****************

3 Comentários:

Unknown rašė...

Dautarte, dziaugiuosi, kad patiko! Tikrai labai tinka saltajam laikotarpiui, net keista kai pagalvoji, kad is tropines salies si arbata yra :o) Beje, pati paprasciausia arbata cia yra tiesiog vien su imbieru be jokiu kitu prieskoniu - irgi visai geras variantas. O del pipiru arbatoj, man tai buvo vienas geriausiu atradimu :o)

Unknown rašė...

P.S.: oi pastebejau, kad imbieras recepte pasimete :o)

Dautartė rašė...

Arbata vien su imbieru zinau ir labai patinka. Puikaus skonio siladantis gerimas. Dar ragusiu kita arbata is tavo dienorascio :)

Aciu uz pastaba del imbiero.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų