Kvapni, šildanti tuno ir cukinijų sriuba
Liūdna ar neliūdna, valgyti norisi ;) Todėl šiandien nutariau pakelti sau nuotaiką viena nuostabia sriubyte, apie kurią galiu pasakyti tik tiek, kad ji vienareikšmiai priklauso kategorijai „Kartą paragavęs, negali sustot“ ;) Receptą radau puikioje Carole Clements knygoje „Sriubos“ (rekomenduoju). Ingredientai paprasčiausi, bet derinys labai kvapnus ir šildantis. Ši tiršta ir kvapni sriuba puikiai tiks ilgiems, niūriems vėlyvo rudens vakarams. Labai rekomenduoju Jūsų dėmesiui :)
Norint pakelti nuotaiką, reikės paimti (receptas su mano pakeitimais):
1 skardinę tuno, konservuoto savo sultyse (apie 200 g)
1 skardinę konservuotų pomidorų (400 g)
0,5 l daržovių sultinio arba vandens
1,5 v.š. sviesto
1 svogūną
2-3 skilteles česnako
2 a.š. švelnaus curry miletelių
3 v.š. ryžių
1 vidutinio dydžio cukiniją
Druskos, juodųjų pipirų
Svogūną ir česnaką supjaustyti labai smulkiai. Cukiniją supjaustyti pusgriežinėliais. Ryžius nuplauti. Svogūną ir česnaką lengvai patroškinti svieste, apibarstyti curry milteliais, dar pakepinti apie 1 minutę. Užpilti sultiniu, pridėti pomidorus, įpilti sultis iš skardinės su tunu. Viską užvirinti. Kai užvirs įberti ryžius, virti 10 minučių. Įdėti tuną ir cukiniją, paskaninti druska ir pipirais, virti dar 15 minučių.
5 Comentários:
Super idėja - tunas sriuboje! Esu bandžiusi pienišką saldžių kukurūzų sriubą su tunu - patiko! Būtinai išmėginsiu ir šį variantą.
Sudominai :) Neprisimenu, kad pas Tavo dienoraštyje būtų tokia sriuba... Pasidalinsi receptu? :)
Dautarte, gaminau, kai dar blogo neturejau:) reikes pakartoti kokia proga:)
Puiki sriuba, bet as vietoj ryziu, baiges virt supyliau pora shaukshtu kuskuso. Aciu uz recepta!
Kas tie kurry milteliai. Ar jie valgomi
Rašyti komentarą