2008 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Greiti sūdyti pomidorai, įdaryti žalumynais

Vasara tai nuostabus laikotarpis. Pagaliau bet kurioje parduotuvėje arba kiekviename turgelyje yra daug visokiausių rūšių pomidorų ir (kas ir yra nuostabu!) kiekvienas, net pats mažiausias, pomidoras kvepia saule ir šiluma... Taip vasara tai skonių, kvapų ir spalvų pasaka...
Kažkada, kažkur tai Interneto begalinėse platybėse perskaičiau vieną absoliučiai vasarišką, nes greitą, gaivų ir labai kvapnų pomidorų ruošimo receptą. Nuo to prasidėjo mano meilė sūdytiems pomidorams su kapotais žalumynais ir česnakais.

Vasaros kvapams ir skoniams pajusti reikės:
Pomidorų
Česnako skiltelių
Žalumynų – kokių yra, arba mėgstamiausių pvz. krapų, petražolių, baziliko, saliero lapų, čiobrelio ir t.t. skirtinguose deriniuose ir proporcijose.
Druskos – nuo 1/4 šaukštelio dideliam pomidorui iki mažo žiupsnelio mažam.

Pomidorus nuplauti, išpjauti uodegytes ir padaryti pomidoruose įdubimus. Žalumynus ir česnako skilteles sukapoti, sumaišyti su druska ir mišiniu įdaryti pomidorus. Jei turimų pomidorų dydžiai labai skiriasi, tai geriau druskos nemaišyti su žalumynais, o į kiekvieną pomidorą atskyrai įberti tinkamą druskos kiekį, o po to kimšti žalumynus. Pomidorus laikyti parą kambario temperatūroje, o po to šaldytuve. Suvalgyti per 1-2 dienas.

Seja o primeiro a comentar

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų