Kukuliukai su agurkų ir morkų padažu
Kartais norisi kažko paprasto, nesudėtingo savo skonyje, iš paprastų ingredientų, tokio mūsiškio, ką tik išėjusio iš po gerų močiutės arba mamos rankų... Šiandien mane aplankė būtent toks jausmas, kad noriu kažko tokio iki skausmo naminio. Užsimerkiau, gyliai įkvėpiau ir iš karto pajutau... pajutau virtų grikių, troškintos mėsos ir daržovių kvapą... Kaip tai paprasta...
Taigi, norint grįžti iš tolimų kraštų namo, reikės paimti:
Maltos kalakutienos gali būti ir kita švelni mėsa
Agurkų
Morkų
Grietinės
Kiaušinio
Druskos ir juodųjų pipirų
Sultinio arba vandens
Mėsą gerai išmaišyti su druska, pipirais ir kiaušiniu. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Jei agurkai yra labai dideli, galima išpjauti sėklas. Morkas supjaustyti pusgriežinėliais. Įkaitinti gilią keptuvę, kurioje po to troškinsime kukuliukus su daržovėmis. Įpilti aliejaus. Iš mėsos daryti graikiško riešuto dydžio kukuliukus ir apkepinti. Išimti juos į dubenį, o į ta patį aliejų įdėti daržoves. Kai daržovės lengvai apskrus, įdėti į keptuvę kukuliukus ir įpilti nedaug sultinio arba vandens. Tegu pasitroškina, kol morkos suminkštės. Į grietinę įpilti truputi karšto sultinio iš keptuvės, greitai išmaišyti ir mišinį išpilti į troškinį. Išmaišyti, paragauti, jei trūksta druskos ar pipirų, pridėti. Įmesti smulkiai supjaustytų (arba nepjaustytų ir po to išimti) krapų. Leisti pasitroškinti dar kelias minutes, kad skoniai išsimaišytų. Valgyti galima su grikiais arba ryžiais.
Seja o primeiro a comentar
Rašyti komentarą