2009 m. birželio 9 d., antradienis

Žalių lęšių troškinys

Šiandien pristatau jums bulgarišką patiekalą su ispaniška gaidele (savavališkai pagerinau ir visai man dėl to negėda ;P) Tai yra labai netgi įdomus, kvapnus ir tikrai labai paprastas bei sotus patiekalas. Recepto, kaip tokio, neturėjau, tiesiog valgiau panašų troškinį Bulgarijoje, patiko, todėl ir nusprendžiau improvizuoti. Jei ne žalių lęšių virimas, tai tikrai priskirčiau patiekalą prie greitų. Ingredientų minimumas ir visi paprasčiausi, šuo pakastas prieskoniuose, o tiksliau dvejuose iš jų – kalniniame dašyje (lot. Satureja montana, bulg. Чубрица ронена) ir rūkytoje aitrioje paprikoje (čia ir yra ta Ispanija ;)). Kitą kartą gal dar pridėsiu žiupsnelį mėtų, manau, kad tiks.

Kalninis dašis - tai daržinio dašio artimas giminaitis, nors ir truputį kitoks. Vienas iš pagrindinių bulgariškų prieskonių. Plačiau apie šį neįprastą (bent jau man buvo neįprastas, kol neatvežiau iš Bulgarijos ir nepradėjau naudoti) prieskoninį augalą galite paskaityti čia. Kalninį dašį šiame patiekale galima pakeisti daržiniu arba tiesiog čiobreliais (bus šiek tiek kitaip, bet tiks).

Už nuotraukos artistiškumą (o tiksliau jo trukumą) atsiprašau, bet dienos šviesoje nebuvo laiko fotografuoti, todėl yra kaip yra. Kada nors gal perfotografuosiu.


Šiam troškiniui reikės:

0,5 stiklinės žalių lęšių
1 vidutinio svogūno
2 vidutinių morkų
2 - 3 saliero kotų
3-4 česnako skiltelių
1-2 šaukštų aliejaus
1 skardinės (400 g) pomidorų savo sultyse arba 2 - 3 šviežių pomidorų
šiek tiek sultinio (daržovių ar mėsos) arba vandens
1 v.š. kalninio dašio
0,5 a.š. rūkytos aitriosios paprikos miltelių
druskos, juodųjų pipirų

Lęšius išvirti pagal instrukciją ant įpakavimo. Daržoves supjaustyti ir apie 10 min. pakepinti įkaitintame aliejuje, pridėti dašį ir papriką, o po kokios minutės lęšius, pomidorus (jei naudojame šviežius, tai būtina nulupti) ir įpilti šiek tiek vandens. Viską troškinti apie 15 minučių. Pagardinti druska ir pipirais. Valgyti su duona.

2 Comentários:

Vilmantė Apytiksliai rašė...

su kuo?
su duona.
nereikia nosinės.
pradžioj "su gaidele" irgi nereikia.

Dautartė rašė...

Dėkoju už budrumą :) Pataisiau.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų