Viskas raudona arba septyni receptai ir viena aš ;)
Šiandien mano virtuvėje visur buvo raudona nuo braškių. Likau viena namuose, todėl nutariau šiek tiek atsipalaiduoti ir paeksperimentuoti su braškėmis. Išbandžiau 7 receptus (t.y. 3 bus baigti rytoj). Pasidalinsiu pirmais (dar karštais ;)) įspūdžiais.
Pavyko pagaminti:
1. Braškių ir rabarbarų uogienę – karšta ir šilta yra šiek tiek per saldi, nors grįžęs namo Vyriausias Bandymų Triušis pasakė, kad labai skanu ir viskas ten gerai su saldumu.
2. Braškių uogienę su anyžiais – labai kvapni ir skani uogienė, įdomu kokia bus, kas atvės. Manau pagaminsiu daugiau.
3. Braškių uogienę su imbieru – imbiero turbūt reikėjo dėti daugiau. Žiūrėsiu rytoj ar poryt, kaip bus su skoniu.
4. Braškių uogienę su žaliaisiais pipirais – karšta buvo labai skani, jau beveik jaučiu jos skonį su vištos krūtinėle arba kalakutu... Prieš ragaujant, leisiu pastovėti kokias kelias dienas. Nuotraukoje nr. 5.
Dar nebaigti:
5. Braškių uogienė su balzaminiu actu – išsiskyrusių braškių sulčių ir acto mišinio skonis pasakiškas.
6. Braškių uogienė su citrinomis
7. Greitas braškių actas – kvapas puikus.
Sunaudojau beveik 4 kg braškių (na gal apie 3,5 kg, nes šiek tiek suvalgiau) ir apie 500 g fruktozės.
Dar knieti išbandyti braškių & aitriųjų pipirų, braškių & kakavos, braškių & cinamono, braškių & apelsinų derinius. Nors čia gal jau ne šiais metais ;)
1. Braškių ir rabarbarų uogienę – karšta ir šilta yra šiek tiek per saldi, nors grįžęs namo Vyriausias Bandymų Triušis pasakė, kad labai skanu ir viskas ten gerai su saldumu.
2. Braškių uogienę su anyžiais – labai kvapni ir skani uogienė, įdomu kokia bus, kas atvės. Manau pagaminsiu daugiau.
3. Braškių uogienę su imbieru – imbiero turbūt reikėjo dėti daugiau. Žiūrėsiu rytoj ar poryt, kaip bus su skoniu.
4. Braškių uogienę su žaliaisiais pipirais – karšta buvo labai skani, jau beveik jaučiu jos skonį su vištos krūtinėle arba kalakutu... Prieš ragaujant, leisiu pastovėti kokias kelias dienas. Nuotraukoje nr. 5.
Dar nebaigti:
5. Braškių uogienė su balzaminiu actu – išsiskyrusių braškių sulčių ir acto mišinio skonis pasakiškas.
6. Braškių uogienė su citrinomis
7. Greitas braškių actas – kvapas puikus.
Sunaudojau beveik 4 kg braškių (na gal apie 3,5 kg, nes šiek tiek suvalgiau) ir apie 500 g fruktozės.
Dar knieti išbandyti braškių & aitriųjų pipirų, braškių & kakavos, braškių & cinamono, braškių & apelsinų derinius. Nors čia gal jau ne šiais metais ;)
Update:
Braškių uogienę su anyžiais - nuostabi! Likučius suvalgiau tiesiai iš stiklainiuko dar nespėjusi išlįsti iš pižamos ir kavos išgerti. Anyžiaus ir braškių aromatai labai vienas prie kito tinka. Būtinai gaminsiu žiemai.
9 Comentários:
Koks produktyvumas! Super. Aš dar šviežių neatsivalgiau, širdis neleidžia uogienių virt :)
Kokie nuostabūs vaizdai :) ir, jaučiu, nuostabūs skoniai :)
Skoniai tikrai puikūs :) O ir pailsėjau neblogai :)
WOW! Isivaizduoju kaip nuostabiai namai kvepejo! Taip vasariska..
o kur receptai???
Sveiki(: Po šio įrašo pasirodymo vis užsuku žvilgtert ar dar neatsirado kur receptai, nes kaip tik užsakytos braškės uogienei, bet aš nebenoriu tradicinių virt, nes valgyt paskui nelabai kas irgi nori... O čia tiek visokiausių naujumų! Labai prašau, įkelkit receptus, bent jau tos išgirtosios su anyžiais:>
na jei ne čia, tai gal bent į paštą mesteltumėt, nes tikrai labai labai noris ir reikia:> (nsutkute@gmail.com)
Iš anksto didelis dėkui. (:
Neringa, tikrinkite paštą.
Artimiausiomis dienomis būtinai įdėsiu receptus.
butinai butinai parasyk receptukus. Rytoj i turgu vaziuoju braskiu :)
labai sudomino braskes su kakava... ir cia tikrai busima uogiene ???
tai bent uogienės! aš apakus! kokie įdomūs deriniai! nekantraudama, kaip ir kitos merginos, lauksiu receptukų.
Rašyti komentarą