Kreolų guliašas
Šiam paprastam ir greitai gaminamam patiekalui reikės:
1 kg nugarinės
1 šaukštas miltų
3 sausos plonos rūkytos dešrytės (ne dešrelės!)
100 gr marinuotų mažų svogūnėlių
apie 200 gr juodų alyvuogių be kauliukų
2 raudonos saldžios paprikos
0,5 stiklinės pjaustytų marinuotų kornišonų
400 gr grietinės
1 šaukštelis mairūno
0,5 šaukštelio druskos
2 žiupsneliai juodųjų pipirų
Supjaustyti nugarinė ir dešrytes. Dešrytes apkepinti, išimti, įdėti ir apskrudinti mėsą. Supjaustyti papriką ir alyvuoges (per pusę arba visai nepjaustyti). Visus komponentus sudėti į puodą, užpilti grietine ir troškinti apie 20 min. – žiūrėti pagal mėsą. Valgyti galima su ryžiais arba grikių koše.
1 šaukštas miltų
3 sausos plonos rūkytos dešrytės (ne dešrelės!)
100 gr marinuotų mažų svogūnėlių
apie 200 gr juodų alyvuogių be kauliukų
2 raudonos saldžios paprikos
0,5 stiklinės pjaustytų marinuotų kornišonų
400 gr grietinės
1 šaukštelis mairūno
0,5 šaukštelio druskos
2 žiupsneliai juodųjų pipirų
Seja o primeiro a comentar
Rašyti komentarą