2008 m. liepos 13 d., sekmadienis

Varškės tortas su vaisiais arba atsisveikinimas su braškėmis

Nuostabus, lengvas ir greitai paruošiamas vasarinis desertas.

Vakar po vakarienės su Mieluoju ir 1,5 butelio vyno (ant dvejų ;-P ) užsinorėjau kažko skanaus ;) Na būna jau taip, kad tas „noriu“ tampa nepakenčiamu „NORIUUUU!!!“ ;) Vat ir man vakar 10 val. vakare taip atsitiko. Laimei viską turėjau šaldytuve ir greitai sudėliojau mažą torčiuką. Pastebėjau, kad tas „NORIUUUU!!!“ dingo po to, kai pagaminau tortą ir įdėjau jį šaldytuvą... ;)) Šiandien buvo įdomu paragauti, kas gi man išėjo, bet pasirodė, kad viskas gerai ir tas visas išgertas vynas jokių būdų nesugadino torto – tai dar vienas pliusas receptui – pavyksta net girtam virėjui ;))

Taigi varškės tortui su vaisiais reikės:
- 500 gr. varškės (varškė turi būti labai smulki, galima panaudoti homogenizuotus sūrelius)
- 500 gr. tiršto natūralaus jogurto
- 2 šaukštų želatinos
- vanilinio cukraus (nebūtinai)
- cukraus pagal skonį
- 1 pakelio drebučių
- sausainių
- pieno
- vaisių (jei pasirinkote kivi arba šviežią ananasą, prieš dedant juos į želė būtinai nuplikykite verdančių vandeniu, kitaip želė nesustings)

1. Drebučius užpilti mažesniu negu nurodyta ant įpakavimo kiekiu karšto vandens - pvz. vietoj 500 ml paimti 350-400 ml, gerai išmaišyti, kad ištirptų, ir palikti atvėsti.
2. Želatiną irgi ištirpdyti minimaliame verdančio vandens kiekyje.
3. Formos dugną iškloti pamirkytais piene sausainiais.
4. Varškę išmaišyti su jogurtu, pridėti vanilinį cukrų, cukrų ir gerai išmaišyti, kad būtų vientisa masė. Įpilti ištirpdytą želatiną ir vėl gerai išmaišyti. Norint turėti varškės masėje vaisius, galima pridėti supjaustytus ir labai, labai atsargiai išmaišyti.
5. Varškės masę dėti ant sausainių pagrindo ir įdėti formą į šaldytuvą, kad sustingtų. Norint pagreitinti šį procesą, galima įdėti formą keliolikai minučių į šaldiklį, bet tada būtina (!) apie tai prisiminti ir laiku ją iš ten išimti.
6. Ant sustingusios varškės masės dėti vaisius ir užpilti šaltais drebučiais. Drebučiai negali būti šilti, nes ištirps viršutinis varškės sluoksnis ir nebus gražios aiškiai matomos ribos tarp baltos varškės masės ir spalvotų drebučių. Skoniui tai nepakenks, bet gražiau nuo to nebus.

Pastabos:
1. Šių ingredientų kiekio užtenka maždaug 30 cm skersmens torto formai. Aš pasiėmiau 1/2 normos ir 18 cm skersmens formą.
2. Žiemą galima tokį tortą pagaminti naudojant pvz. konservuotus persikus, tada želatiną galima ištirpdyti persikų sultyse.

4 Comentários:

Daisy rašė...

Kaip gražiai ir gaiviai atrodo! Dievinu vasarinius tortus, uogos yra pats mieliausias papuošimas desertui :)

Sparcles rašė...

Super tortas !!! :) mes ir atsisveikinom su vasara ir braskem pasigaminome ispaniska deserta "Torrija" is kotanyi.lt

Reiks dar koki tortuka ismegint :)

Unknown rašė...

Sitas tortukas mano megstamiausias. Ji dariau jau koki 10 kartu. Labai skanus ir paprastas. Kiekvienai siulau pabandyti :)

Julija rašė...

Man nesigavo :( Varškės kremas nesuaušo. Tirpdžiau dar želatinos ir galų gale viltį prapradusi dėjau želė, bet... nieko nesigavo. Gal netiko kažkas.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų