2009 m. liepos 28 d., antradienis

Makaronai su greitu lašišos padažu

Nėra paslaptis, kad kartais mes su Elžbieta be jokių tarpusavio konsultacijų galvojame ir darome tą patį. Praeitą penktadienį vėl buvo toks atvejis – neturėdamos laiko gaminome makaronus su greitu lašišos padažu :) Tokius spagečius su lašiša gamino Elžbieta, o maniškiai žemiau.

Šiuos makaronus gaminu labai dažnai, ypač žiemą. Jie tikrai yra labai jaukus :) Gaminau ir Greito maisto savaitei, tik kaip man dažnai atsitinka – neradau laiko gražiai nufotografuoti, surašyti recepto ir paskelbti. Todėl šį kartą pagalvojau „Dabar arba niekada!“ ;)

Nuotrauka naktinė (būtinai reikės perfotografuoti), daryta prieš kelerius mėnesius, kai kartą dėl vėlyvos valandos jau negalėjau nusipirkti pomidorų pastos ir padažą gaminau jos. Ana kartą gaminau su rūkyta lašiša – kartais lenkiškose parduotuvėse būna pirkti salotoms skirtos rūkytos lašišos, tai geros kokybės gabaliukai (visai netgi nemaži), kurie gamintojui lieka po lašišos apipjaustymo, kainuoja daug mažiau už „normalios prekinės išvaizdos“ rūkytą lašišą ir puikiai tinka salotoms, makaronams ir t.t.

Receptą labai seniai (gal prieš dešimt metų?) mano drauge atvežė iš Italijos.


Patiekalui pagaminti reikės:

Makaronų
Poro (baltosios dalies)
1-2 česnako skiltelių
Apie 50 ml stipraus alkoholio (gali būti gin, degtinė ir t.t.)
200 g grietinės (18% ar daugiau)
Mažos saujelės žalių krapų arba petražolių (krapai geriau, žiema pvz. šaldytų)
2 a.š. pomidorų pastos (30% koncentrato)
200 – 250 g lašišos (rūkytos, sūdytos arba žalios)
Druskos, juodųjų pipirų
Alyvuogių alyvos

Kol verda makaronai, supjaustyti porą plonais griežinėliais arba pusgriežinėliais, smulkiai sukapoti česnakus ir krapus (atskirai), gana smulkiai supjaustyti lašišą. Keptuvėje ant alyvos patroškinti porą, pridėti česnakus, dar kokią minutėlę pakaitinti, įpilti alkoholį, išmaišyti, leisti išgaruoti, įpilti grietinę, įdėti pomidorų pastą ir krapus, išmaišyti, įdėti lašišą, druskos (jei lašiša buvo rūkyta ar sūdyta, nereikia) ir pipirų. Patroškinti kelias minutes, paragauti. Padažą išmaišyti su makaronais. Prie makaronų labai gerai tinka taurelė vyno :)

Seja o primeiro a comentar

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų