2009 m. liepos 16 d., ketvirtadienis

Žaibiškas prabangumas arba kiaušinienė su voveraitėmis

Ką galima padaryti pusryčiams, jei už 20 min. reikia griebti rankinuką ir bėgti į darbą? Sumuštinį? Ne. Nusibodo, o ir kiek galima valgyti sauso maisto. O dar gi norisi prabangos, kad gražu būtų, ir skanu, ir dar nekasdieniška... Kaip geriausiuose Paryžiaus restoranuose... ;) Tokiais rytais mano superherojumi yra kiaušinienė. Lyg tai kas čia nuostabaus ar pasakiško kiaušinienėje? O ir kur ta prabanga? Paslaptis slypi ingredientų minimume ir jų kokybėje. Kiaušiniai, sviestas ir vienas ar du priedai turi būti anksčiausios kokybės, nes niekas negalės užpildyti arba užtušuoti skonio spragos.
Šį kartą turėjau mažą gabaliuką nuostabaus kaimiško sviesto, puikius kaimiškus kiaušinius ir labai kvapnias voveraites, todėl po kelių minučių lėkštėje buvo nuostabus vasariniai pusryčiai. Taip pradėta diena negali būti nesėkminga :)


Norint gerai pradėti dieną reikės paimti:

2 kiaušinius
kelias voveraites
mažą gabaliuką sviesto
mažą gabaliuką svogūno
kelių svogūno laiškų

Voveraites, labai smulkiai supjaustytą svogūną trumpai pakepinti svieste. Kol kepa, dubenėlyje kartu su druska ir pipirais išplakti kiaušinius ir supjaustyti svogūno laiškus. Kai tik iš keptuvės išgaruos vanduo, įmesti svogūno laiškus, išmaišyti ir iš karto išpilti kiaušinius. Kepti, visą laiką maišant, kol kiaušinienė bus norimos konsistencijos. Valgyti galima su šviežiais pomidorais ar agurkais ir duonos skrebučiais.

2 Comentários:

Egle rašė...

Ojojoj koks čia skanumynas. Kas geriau už kiaušinienę pusryčiams? O kas geriau už voveraites? Žudantis derinys. Reiks kepti ;)

Dautartė rašė...

Tikrai verta :) Šiandien vėl valgėme. Reikės užšaldyti voveraičių...

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų