2008 m. lapkričio 25 d., antradienis

Morkų tortas su apelsinų gaidele

Netikėto morkų sekmadienio pabaiga buvo Morkų tortas su apelsinų gaidele. Taip aš pavadinau kėpinį, kurį pagaminau beveik tiksliai pagal Forelles bloge perskaitytą Morkų pyrago iš delsole.co.uk receptą. Visuomet mėgau apelsinų ir morkų derinį, o šiame torte apelsinų uogienės kartumėlis ypač tinka – labai gerai perlaužo pagrindo bei aptepo saldumą.

Forelles paskelbtas receptas su mano pakeitimais.

Taigi Morkų tortui pagaminti reikės:

3 kiaušinių
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinės smulkiai bulvių tarka tarkuotų morkų
1 stiklinės miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1/3 a.š malto muskato riešuto
1 a.š. cinamono;
2 v.š. smulkintų graikiškų riešutų
Apelsinų uogienės
18 cm skersmens torto formos

Aptepui:
50 g kambario temperatūros sviesto
150 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
1 v.š. cukraus pudros
kelių lašų vanilės esencijos

1. Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė padidės. Supilti aliejų, įdėti morkas, suberti miltus, sumaišytus su prieskoniais ir kepimo milteliais. Gerai išmaišyti. Masę sukrėsti į sviestu pateptą ir miltai arba džiūvėsėliais išbarstytą ar kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Tikrinti degtuku. Pagrindas išaugo iki maždaug 7 cm aukščio.
2. Aptepui visus produktus gerai išsukti.
3. Iškepusį pagrindą atvėsinti, perpjauti per pusę. Apatinę dalį storai patepti apelsinų uogienę, uždėti viršutinę dalį ir aptepti sūrio mase. Dekoruoti apelsinais arba apelsinų uogiene. Laikyti šaltai.

2 Comentários:

n/a rašė...

paprastas, greitas ir labai skanus kepinys!!! ir puikus gavosi net vietoje aliejaus tirpinta margarina dejus (aliejus kazkaip baigesi namuos), kiausinius isplakus be cukraus (si uzsimirsusi jau ant morku suvertusi buvau... o ir balto cukras namuos nebebuvo, tai demerara sudejau) ir pagaminus didesneje formoje (tai ir iskilo maziau). tik aptepus uogiene (mes dzemu tepem) paskui vaziuoja sluoksniai vienas nuo kito, gal cia todel, kad valgem iskart, paziuresiu, kas bus su likuciu per nakti saldytuve pastovejusiu.

dekui :)

Dautartė rašė...

n/a, labai dziaugiuosi, kad patiko :)
Manau aliejus ar margarinas nera didelio skirtumo, o demerara yra daug skaniau uz paprasta balta cukru. Del pertepimo svarbu, kad uogiene butu labai tirsta, tuomet sluoksniai gerai laikosi.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų