2008 m. lapkričio 30 d., sekmadienis

Sluoksniuota silkių mišrainė arba silkė su kailinukais

Turbūt jau seniai nebe paslaptis, kad aš labai mėgstu silkę. Todėl, kai tik tapo aišku, jog netrukus bus Burokėlių savaitė, iš karto žinojau, kad būtinai pasigaminsiu sluoksniuotą silkių mišrainė arba aiškiau tariant – silkė su kailinukais. Šis patiekalas yra vienas iš mano vaikystės patiekalų – nebuvo nei vieno baliaus, kuris vyktų be šio skanaus ir labai spalvingo patiekalo. Laikai pasikeitė. Rodos šiandien turime parduotuvėse begalę skirtingų labiau ar mažiau egzotiškų komponentų, apie kuriuos anais laikas net nežinojome, jog tokie egzistuoja, ir galime gaminti kokias tik norime salotas ar mišraines, bet vis dėl to sluoksniuota silkių mišrainė dažnai laimi prieš egzotiką ir toliau dažnai džiugina mus savo spalvingumu ir nepakartojamu skoniu.


Šiai nemirtingai mišrainei reikės:

Silkės filė
Virtų bulvių
Virtų arba geriau keptų burokėlių
Virtų morkų
Raugintų agurkų
Svogūnų
Majonezo ir grietinės (arba, jei kas nori liesiau, jogurto)

Silkės filė pamirkyti iš pradžiu vandenyje, o po to piene, kad pašalinti nereikalingą druską ir padaryti silkę švelnesnę. Silkė supjaustyti nedideliais kubeliais arba gabaliukais. Daržovės supjaustyti nedideliais kubeliais. Jei nepatinka svogūnų aštrumas, galima supjaustytą svogūną perpilti verdančiu vandeniu arba trumpam užmarinuoti silpname druskos, cukraus, acto ir vandens marinate. Išmaišyti majonezą ir grietinę.
Dabar mišrainės surinkimas. Yra daug būdų, bet apie juos žemiau. Visi ingredientai yra sudedami sluoksniais, tarp sluoksnių tepamas majonezo ir grietinės padažas (nuo apačios iki viršaus):
1. Silkė
2. Svogūnai
3. Bulvės
4. Rauginti agurkai
5. Morkos
6. Burokėliai
Mišrainę galima papuošti trintu virtu kaišiniu ir žaliais svogūno laiškais.

Mišrainės surinkimo būdai:
1. galima mišrainei panaudoti gilu stiklinį (kad matytųsi sluoksniai) dubenį ir paduoti su šaukštu arba mažus dubenukus, į kuriuos bus sudėtos mažos porcijos 1 žmogui,
2. galima panaudoti kekso formą su kaminu ir sudėjus mišrainę atsargiai apversti ant plokščios lėkštės, papuošti ir paduoti kaip tortą. Naudojant šį būdą būtina prisiminti, kad pradėti sluoksniuoti mišrainę reikia nuo paskutinio sluoksnio t.y. burokėlių.
3. galima mišrainė iš karto dėti ant plokščios arba „silkinės“ lėkštės, o po to tik gražiai aptepti padažu ir papuošti.
Žodžiu galima daryti taip, kaip labiau patinka ir kaip labiau tinka ;)

Seja o primeiro a comentar

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų