Prieskonių mišinys meduoliams
Mano meduolinės patirties kaupimas prasidėjo nuo pirktinio mišinio. Tai buvo prieš kokius 8 ar 9 metus. Iškepusi kelis meduolius pagalvojau, o kodėl gi nepabandyti pačiai sumaišyti prieskonius, juk turėtų būti daug kvapniau su šviežiai maltais prieskoniais. Kaip pagalvojau, taip ir padariau :) Nuo to laiko išbandžiau daug skirtingų mišinių receptų, bet šitas yra geriausias ir labiausiai patinka. Mišinys yra pasakiškai kvapnus. Vakar naktį kepiau Torūnės meduolį, tai namai iki šiol kvepia medumi ir prieskoniais.

1 kg miltų reikės:
1 v.š. cinamono
1 a.š. imbiero
1 a.š. kardamono
0,5 a.š. muskato riešuto
0,5 a.š. gvazdikėlių
0,5 a.š. kvapniųjų pipirų
1/4 a.š. juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos
1 a.š. džiovintų apelsinų žievelių
1 a.š. džiovintų citrinų žievelių
Viską sumalti ir išmaišyti. Laikyti sandariai uždaromame indelyje.
Šaltinis: Moje wypieki

1 kg miltų reikės:
1 v.š. cinamono
1 a.š. imbiero
1 a.š. kardamono
0,5 a.š. muskato riešuto
0,5 a.š. gvazdikėlių
0,5 a.š. kvapniųjų pipirų
1/4 a.š. juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos
1 a.š. džiovintų apelsinų žievelių
1 a.š. džiovintų citrinų žievelių
Viską sumalti ir išmaišyti. Laikyti sandariai uždaromame indelyje.
Šaltinis: Moje wypieki
Mmm, skamba kvapniai :)) Mano meduolių prieskonių mišinys kuklesnis, tačiau taip pat ilgai ieškotas ir, mano manymu, išieškotas: dedu cinamono miltelių, malto imbiero, maltų gvazdikėlių ir vanilinio cukraus. Reikės paeksperimentuoti su Tavo rekomenduojamais ingredientais, pvz. citrinų ir apelsinų žievelėmis. Turėtų labai tikti. Klausimėlis: žieveles sumali? Jei taip, kavamale?
Ieva, mišinys tikrai labai kvapnus. Bandžiau eksperimentuoti su vanile, bet kažkaip netiko ji man, gal ne tinkami mišiniai ar netinkamos proporcijos buvo.
Žieveles išdžiovinu (be to balto sluoksnio) ir kavamale sumalu kartu su visais kitais nemaltais prieskoniais.
"Ziela ang." - "angliski prieskoniai" - lenkai taip vadina kvapiuosius pipirus.
Tikrai taip - kvapnieji pipirai :) Nepastebejau, kad pamirsau isversti i liet. :)
Aciu uz pastaba.
Kas as ieskojau, aciu
Prašom :)
Šie prieskoniai puikiai tinka ne tik meduoliams, bet ir imbieriniams sausainiams ir "Grybukams". Dėkui už receptuką.
Sveiki....ar cia sumaisoma kartu su 1 kg.miltais?
Rašyti komentarą