2008 m. rugsėjo 26 d., penktadienis

Spalvų žaismas arba daržovių ir mocarelos sūrio omletas

Kartais mūsų šaldytuve apsigyvena likučiai, kurie dažnai būna gana didelė problema – iš vienos pusės produkto tiek mažai, kad nieko padoraus iš jo net vienam valgytojui nepagaminsi, o iš kitos pusės neišmesi gi – negerai yra maitinti šiukšliadėžę, kai pasaulyje tiek žmonių badauja... Gal kam toks požiūris į maistą ir pasirodys juokingas, bet man kažkaip ranka nesikelia taip nepagarbiai su juo elgtis. Todėl visuomet stengiuosi išnaudoti viską iki paskutinio trupinėlio. Tai nėra sunku, užtenka tik truputi pafantazuoti ir netrukus ant stalo atsiranda visiškai nepakartojamas valgis.

Šiai mano fantazijai išpildyti reikės:

3 kiaušinių
Daržovių
Sūrio
Druskos ir juodųjų pipirų
Aliejaus

Šį kartą šaldytuve radau truputį: baklažano, cukinijos, kelis kalafioro žiedynus, pusę kepto burokėlio (tai buvo labai įdomus akcentas), petražolių, mocarelos sūrio. Daržoves susmulkinau kubeliais, supjausčiau mocarela, sukapojau petražoles, išplakiau kiaušinius su druska ir pipirais . Daržoves kepiau keptuvėje iki būklės „al dente“ t.y. iki jie pasidarė pusiau minkšti. Tuomet įmečiau petražolę, išmaišiau, užpyliau kiaušiniais ir ant paviršiaus išdėliojau mocarelą. Dar tik kelios minutės karštoje orkaitėje, kad kiaušiniai susitrauktų, o sūris išsilydytų, ir nuostabiai kvepianti bei pasakiškai spalvota vakarienė prašmatniai įvažiavo ant stalo :)

Ir tegu kas nors tik pabando pasakyti, kad iš kelių griežinėlių baklažano ar pusės burokėlio nieko gero jau nebepasigaminsi!

P.S. Deja galutinio rezultato nepavyko nufotografuoti dėl baisiai alkano valgytojo protestų ir atimto fotoaparato... Taip... Alkanas žmogus – piktas žmogus... Linkiu Jums visuomet būti geros nuotaikos! :)

2 Comentários:

Forelle rašė...

Labas, gal gali parašyti man į skirmav@yahoo.com? Reikia nuomonės dėl vieno projekto

Unknown rašė...

Labas,
gal galėtum atsiųsti savo kontaktus į jurga@lengvidaiktai.lt , norėčiau skubiai susisiekti.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų