2009 m. spalio 4 d., sekmadienis

Vištų krūtinėlės su šoninė ir slyvų padažu

Tai dar vienas patiekalas, kurį reikia valgyti užsimerkus. Labai neišvaizdus, bet tikrai labai skanus. Esu pripratusi prie džiovintų slyvų bei mėsos derinio ir labai jį mėgstu pvz. aluje keptos džiovintomis slyvomis įdarytos vištų krūtinėlės arba nugarinė su slyvomis, žodžiu daug yra klasikinių receptų, kuriuose naudojamos džiovintos slyvos. O čia reikėjo šviežių. Pasidarė smalsu, nors ne taip labai kaip pernai, kai pirmą kartą gaminau Slyvų padažą su bazilikku ir česnakais.

Rezultatas buvo daugiau negu patenkinamas, patiekalas įeina į gaminamų valgių repertuarą ;) Vištiena yra labai neutrali mėsa, o vištų krūtinėlės - dar neutralesnes. Pagrindinis vaidmuo šiame recepte atitenka slyvoms ir šoninei – labai geras derinys, kurį papildo pomidorai ir lengvos aitriosios paprikos suteikiamos gaidelės. Šiaip padažas yra labai skanūs, likutį suvalgiau su mėsos pašteto likučiais, labai tiko. Dabar galvoju, gal reikia pagaminti daugiau ir uždaryti į stiklainius? Būtų kaip pusfabrikatis šiam patiekalui arba kaip padažas prie užkandžių... Taip gimsta nauji receptai ;)


Drąsuoliams prireiks (čia bazinė kompozicija, galima ją keisti pagal skonį):

apie 0,5 kg vištų krūtinėlės (galima pakeisti kitų dalių filė be odos)
6-7 plonų ir ilgų rūkytos šoninės gabaliukų
apie 350 g slyvų be kauliukų (geriausiai vengriškos, bet tiks ir kitos)
1-2 pomidorų
0,5-1 raudonos saldžios paprikos
1 v.š. slyvų marmelado (pakeičiau Slyvų padažu us baziliku ir česnakais)
1 v.š. petražolių
Druskos, juodųjų pipirų,
Aitriosios paprikos,
Maltos rūkytos paprikos (nebūtina)
Aliejaus

Paruošiame prieskonių mišinį vištienai t.y. išmaišyti druską, pipirus ir paprikas. Vištieną supjaustyti pailgais stambiais gabaliukais (vėliau juos reikės įvynioti į šoninę), išmaišyti su prieskoniais ir 1-2 a.š. aliejaus. Palikti kokiam pusvalandžiui pasimarinuoti.
Pomidorus nulupti. Slyvas, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais – slyvas stambiau.
Įkaitinti keptuvę, greitai ant didelės ugnies apskrudinti vištieną. Nuimti, leisti kiek atvesti, kiekvieną gabaliuką įvynioti į šoninę, sutvirtinti dantų krapštukais. Mėsą vėl grąžinti į keptuvę ir apskrudinti šoninę. Nuimti, laikyti šiltai.
Į keptuvę dėti padažo ingredientus – pirmiausiai slyvas ir papriką, o po kokios minutės ar dvejų pomidorus, marmeladą. Paskaninti druska, pipirais, paprika arba kitais prieskoniais, galima įberti žiupsnelį cukraus. Troškinti kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės. Sudėti į padažą mėsą ir leisti pasitroškinti apie 15 min. Prieš pat pabaigą įberti sukapotas petražoles ir išmaišyti. Voila :)

Šaltinis: Olive & Flour (prieš mano pakeitimus)

Seja o primeiro a comentar

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų