2009 m. sausio 6 d., antradienis

¡Ole! arba vištiena ispaniškai

Už lango tikra žiema... šalta... sninga... ir niekur nesinori eiti. Organizmas, kad nesušaltų (nesvarbu, kad batarejos karštos ir namie virš 20 laipsniu) reikalauja tiršto, karšto, sotaus maisto ir (kaip tai buvo anekdote) „ir daugiau, daugiau!!“. Tokiomis dienomis jaučiuosi, kaip rojuje (kulinariniame ;)) :) Matot, vis dėl to na negaliu aš išgyventi vien su salotom ar makaronais. Mano dūšiai daug artimesnis yra didelis pilnas mėsos puodas, nei visokie ten madingi „fusion“ (suvalgyti, suvalgysiu, bet kiekviena diena taip negalėčiau ;)). Taigi šiandien bandysiu jūs sugundyti vienu labai paprastu ir greitai paruošiamu patiekalu, po kurio tikrai niekam nebebus šalta (garantuoju! ;)).

Šį patiekalą pagaminau specialiai Vištienos šlaunelių ir sparnelių savaitei.


Šiam pilnam mėsos puodui paruošti reikės:

Apie 0,5 kg vištienos (tinka visi elementai, bet man labiausiai patinka šlaunelės)
2 svogūnų
2 raudonų paprikų
2 česnako skiltelių
400 g pjaustytų pomidorų (be žievelės)
50 g juodų alyvuogių
1 a.š. pomidorų pastos
1 a.š. cayenne pipirų arba kitų aitriųjų
1 v.š. džiovintų prieskoninių žolelių mišinio (pvz. baziliko, raudonėlių, šalavijo)
1 apelsino
Druskos, juodųjų pipirų
Aliejaus

Vištiena įtrinti druska bei juodais pipirais ir greitai apskrudinti ant didelės ugnies. Išimti iš keptuvės, laikyti šiltai. Į keptuvę sudėti griežinėliais arba pusgriežinėliais supjaustytus svogūnus, smulkiai supjaustytą česnaką, juostelėmis supjaustytą papriką ir pakepinti apie 5 minutes. Įdėti pomidorus, pomidorų pastą, perpjautas pusiau alyvuoges, žolelių mišinį ir cayenne pipirus. Troškinti apie 2-3 minutes. Dabar laikas įdėti vištieną bei aplink ją išdėliuoti dalelėmis supjaustytą apelsiną (su žievelę). Indą būtina uždengti ir leisti pasitroškinti apie 15-20 minučių arba iki vištiena bus paruošta. Garnyrui tinka beveik bet kas – gali būti ryžiai, makaronai, košės (gal ne grikių), bulves verta palikti cepelinams ;)

Pastaba:
- apelsino žievelė duoda labai skanų aromatą ir žievelei būdinga kartumėlį. Jei tas kartumėlis jums nelabai patinka, tai rekomenduoju nulupti apelsiną, nuo žievelės pašalinti baltą sluoksnį ir tokia nuvalytą žievelę panaudoti patiekalui.

2 Comentários:

Anonimiškas rašė...

Gaminau šiandien pagal šį receptuką, tik gaila, ne visus ingridientus turėjau, bet vis viena skanu buvo :))

Dautartė rašė...

Džiaugiuosi, kad patiko! :)

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų