2009 m. sausio 17 d., šeštadienis

Jautiena troškinta su baravykais ir spanguolėmis

Prieš Grybų savaitę turėjau labai daug planų ir sumanymų, bet darbas, kaip tai dažnai būna, pakoregavo kalendoriuje padarytus užrašus ir liepė suktis greitai, be vargo ir jokių įmantrybių. Taigi pirmadienį nenorėdama likti be pietų pasinaudojau Elaizik sumanymu ir pagardinau mano dažnai gaminamą mėsos ir grybų troškinį spanguolėmis, o taip pat iš karto į puodą sudėjau bulves. Kvepėjo nuostabiai :) Spanguolės šiame patiekale yra nors ir gana netikėtas, bet tikrai labai vykęs skonis, kuris puikiai atgaivina viską. Būtinai dar grįšiu prie šio derinio.

Taigi šiam paprastam patiekalui reikės (receptas bus be proporcijų, jos tikrai nėra tokios svarbios):

Jautienos (turėjau mentės)
Saujos džiovintų baravykų (labai svarbi yra grybų kokybė)
Svogūno
Bulvių
Saujelės šviežių arba šaldytų spanguolių
Jautienos sultinio arba vandens
1 a.š. miltų
Druskos, juodųjų pipirų, kadagio uogų

1. Grybus užpilti karštu vandeniu ir leisti pastovėti apie 15 minučių, kad išbrinktų. Po to grybus išimti, supjaustyti juostelėmis ir sudėti į puodą, kuriame bus gaminamas troškinys. Likusį vandenį įpilti į aukštą siaurą puoduką arba stiklinę ir palikti, jo dar reikės.
2. Svogūną supjaustyti kuo smulkiau.
3. Mėsą supjaustyti maždaug 1 cm storio gabaliukais (galima lengvai padirbėti plaktukų, bet nebūtina – mėsa neturi būti labai plona) ir greitai gabaliukas po gabaliuko apkepinti ant labai didelės ugnies. Mėsą įdėti į puodą, kur jau laukia baravykai.
4. Toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūną, įdėti miltus, palaukti kol lengvai apskrus, įpilti grybų vandenį (nuosėdas palikti stiklinėje, šiukšlių ir smėlio mums nereikia), užvirinti ir nuo keptuvės dugno surinkti visą prikepusį „skonį“. Viską išpilti į puodą.
5. Į puodą sudėti bulves. Paskaninti druska ir pipirais, įmesti kelias kadagio uogas. Įpilti sultinio arba vandens. Skystis neturi pridengti produktų puode.
6. Troškinti iki 160C įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą arba kol bulvės išvirs.
7. Išimti iš orkaitės, įberti saujelę spanguolių ir dar kokioms 5-10 minučių l įkišti į orkaitę.

Pastaba:
- jei vietoj naminio jautienos sultinio naudosite sultinio kubelius, tai nedėkite druskos – kubeliai yra gana sūrūs.

Seja o primeiro a comentar

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų