2008 m. spalio 27 d., pirmadienis

Silkės ir obuolių salotos

Šios salotos yra tokios paprastos, kad labai svarbi yra kiekvieno ingrediento kokybė. Tik iš gerų komponentų gali gautis geras galutinis rezultatas. Perkant silkės filė, neverta ieškoti kuo baltesnės. Silkė nėra balta žuvis, todėl jos mėsa irgi negali būti balta. Tai, deja, yra gamintojų ir pardavėjų sukčiavimas – „Pirkėjams labiau patinka balta žuvis? Nuostabu! Išbalinkim ją. Svarbu, kad pirktų“. Pamenate senais sovietmečio laikais pirktą iš statinių arba apvaliose skardinėse silkę? Žuvys buvo storos, riebios, su ikrais... Ar jų mėsa kada nors buvo balta? Ne. Todėl nemanau, kad per tuos keliasdešimt metų silkė staiga natūraliu būdu išbalo ;)

Manau, kad šios salotos yra gera Obuolių savaitės pradžia :)


Šioms salotoms pagaminti reikės:

Sūdytos silkės filė
Obuolių (nuo obuolių rūgštumo laipsnio priklauso galutinis užkandžio skonis)
Svogūno
Geros kokybės grietinės

Silkės filė pamirkyti piene. Kas kuri laiką ragauti, ar silkė jau yra tinkamo sūrumo. Po to supjaustyti maždaug 2 cm pločio gabaliukais. Svogūną supjaustyti arba plonais pusgriežinėliais, arba (jei nelabai mėgstate ryškų svogūno skonį) kuo smulkiau. Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolius rekomenduoju pjaustyti paskutinius, kad jie nespėtų patamsėti. Visus ingredientus sudėti dubenį ir užpilti grietine. Išmaišyti. Dubenį uždengti maistine plėvele arba tiesiog lėkšte ir kelioms valandoms pastatyti į šaldytuvą.

Pastaba:
Jei žalias svogūnas jums yra pernelyg aštrus, tai supjausčius, galite jį perpilti verdančių vandeniu.

5 Comentários:

Namų Darkytoja rašė...

Ohoho, jau bėgu parduotuvėn silkės... Net seilės teka, pabandžius skonį įsivaizduoti :)

O dėl silkės - taip, visas tas baltumas tik pataikavimas pirkėjams. Aš suprantu, kad perkama akimis, bet man irgi labiau norėtųsi kokybės ir natūralumo...

Jurgita rašė...

aš šiandien jas pagaminau. na tikrai nuostabaus skonio.

Dautartė rašė...

Labai džiaugiuosi, kad patiko :)

Anonimiškas rašė...

Norejau paklausti, ar be svogunu negalima? Gal butu galima pakeisti kazkuo kitu?

Dautartė rašė...

Tiesą sakant be svogūnų niekada nedariau ir apie tai negalvojau. Svogūnai čia pralaužo tokį gana tolygų obuolių ir silkės skonį, suteikia šiek tiek pikantiškumo. Jei kažkodėl svogūnai netinka, galima pabandyti ir be jų. Paragauti, o jau tuomet paskaninti kuo nors kitų pagal savo skonį. Prie obuolių neblogai tinka lapinis salieras, gal šiek tiek jo įdėti? Nors dar nebandžiau jo derinti su silke.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų