2008 m. birželio 25 d., trečiadienis

Nugarinė balzaminio acto padaže

Baisiai paprastas, bet gana nekasdienį skonį turintis patiekalas. Gaminamas akimirksniu. Turint šį receptą nėra vietos jokiems išsisukinėjimams, jog „taip norisi valgyti, kad tik sumuštiniai yra atitinkamai greiti“ ;) Jokių sumuštinių! Prabangūs pietūs yra arčiau negu manote :) Todėl verta įpilti sau taurę raudono vyno, įkvėpti aromatą, pajusti jo atpalaiduojantį skonį ir pradėti gaminti nugarinę balzaminio acto padaže.

4 gana stori gabaliukai nugarinės (geriausia, jei būtų su kaulu)
8 shallot svogūnėliai (galima paimti paprastus ar raudonus svogūnus)
1/2 - 2/3 stiklinės balzaminio acto (aceto balsamico)
1/2 šaukšto cukraus (nebūtina, pagal skonį)
juodieji pipirai

Nugarinės gabaliukus lengvai paminkyti ranka (nuotraukoje yra per ploni gabaliukai, bet tik tokie šį kartą buvo po ranka), apibarstyti ir pipirais. Shallot svogūnėlius arba svogūnus supjaustyti išilgai ketvirčiais arba aštuonetais. Ant įkaitusios keptuvės dėti nugarinę ir svogūnėlius, kepti apie 5 minutes. Mėsą apversti vieną kartą, o svogūnėlius dažniau. Mėsą išimti, į keptuvę įpilti balzaminį actą, pagardinti pipirais ir cukrumi (galima ir druska, bet aš nenaudoju), palaukti kol padažas sutirštės. Įdėti mėsą į padažą, „apvolioti“ padaže, dar apie minutę pašildyti. Galima paduoti ant salotų lapų mišinio. Prie šios mėsos labiausiai tinka sausas raudonas vynas.

4 Comentários:

Anonimiškas rašė...

O koks balzaminis actas? Pirkau kažkada Maximoje Monini ir esu nusivylusi... Prieš kurį laiką teko gyvent Šveicarijoje, ten naudojau, aišku neatsimenu kokį, buvo žymiai skanesnis, tirštesnis.

Dautartė rašė...

Aš naudojau šitą:
http://www.flickr.com/photos/dautarte/2742318592/
Nei blogas, nei geras, toks vidutinis... Gavau iš draugų lauktuvių, tai nežinau, ar Lietuvoje tokį galima rasti.

Anonimiškas rašė...

Na, sunku pasakyti ar autorei pavyko gerai aprašyti viską taip, kaip reikia daryti, bet nugarinė tampa kotletais, atsiranda salotų lapai. Patiekas turbūt gavosi pats neskaniausias iš visų, kokį teko gaminti ar ragauti :) Sėkmės kitiems.

Dautartė rašė...

Šis patiekalas yra labai specifinis ir tikrai nevisiems patinka. Tam, kad šis jis patiktų reikia labai mėgti (o gal netgi dievinti) balzaminį actą ir sunkų maistą. Turbūt jūsų skoniai yra kitokie, todėl ir nepatiko.

Procesas aprašytas teisingai. Būtent taip ir gaminu.
Dėl kotleto – čia gal jūs ir teisus. Lietuviui žodis kotletas šiame recepte tikrai gali būti nesuprantamas ir keistas, nes Lietuvoje žmonės yra pripratę, kad kotletai yra gaminami iš maltos mėsos. Mano aplinkoje žodis kotletas yra naudojamas taip, kaip buvo originaliai sukurtas prancūzų kalboje. „Côtelette“ yra vadinami nesmulkintos mėsos gabaliukai (tokie: http://top1.lt/u/6c9515), o ne gaminiai iš maltos mėsos. Pataisiau, kad visiems būtų suprantamą.
Dėl salotų, tai jos čia tik kaip nebūtinas priedas. Juk neklausiate, iš kur atsirado ryžiai ar bulvės, kai recepte yra parašyta „valgyti su bulvėmis ar ryžiais“ ;) Nuotraukoje salotų nėra, nes aną kartą po ranką nebuvo mėgstamo mišinio.

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų