2009 m. lapkričio 28 d., šeštadienis

Baltos dėžes paslaptys ;) - pirmas kulinarinis flash mobas

Vygantas kviečia dalyvauti kulinariniame „žaidime“ ir parodyti, ką laikome savo šaldytuvuose :) Puikus sumanymas! :) Man visada buvo įdomu sužinoti, kaip gyvena kiti - ką ruošia valgyti, kaip aranžuoja namus. Per tokius dalykus galima geriau pažinti kitus žmones. Todėl būtinai užsuksiu ir perskaitysiu kiekvieną aprašymą :) Taigi pasakoju, kas laukia savo valandos už baltų mano šaldytuvo durų.

Taigi pradedant nuo viršaus:
- Viršutinė lentyna (visko po truputi): stiklainis su abrikosu džemu, 1 l klevo sirupo, stiklainiukas su spanguolių uogiene mėsai, stiklainiukas su pesto, 1 l stiklainiai su raugintais agurkais, marinuotais agurkais, marinuota paprika, dėžutė su kiaušiniais, didelis gabalas moliūgo, pusė citrinos, krapai gravlaxui, svogūnų laiškai, ledinių salotų gūžė.
- 2 lentyna nuo viršaus (sūrių lentyna): stiklainiukas su žaliomis alyvuogėmis ir stiklainiukas su juodomis, stiklainis su marinuotu salieru, 4 buteliai kefyro po 0,5 l, 2 pokėliai varškės, 1 įpak. rikotos, 1 grietinė, 400 g natūralaus jogurto „be nieko“, 0,5 pak. sviesto valgymui, 0,5 sviesto maisto gaminimui, 0,5 pak. margarino kepiniams, stiklainiukas su nuluptais česnakais, gabaliukas grana padano, 3 graikiški feta sūriai, 1 bulgariškas suris iš avių pieno, 1 bulgariškas suris iš karvių pieno, gabaliukas paprasto fermentinio sūrio, gabaliukas sūrio su mėlynais pelėsiais, stiklainiukas naminio majonezo be kiaušinių (eksperimentas, skanu).
- 3 lentyna iš viršaus (alkoholinė ;D): 2 buteliai balto vyno, plastikinė dėžutė su raugintais kopūstais, dėžutė su obuolių sūrio likučiais, indelis su grietinėle, žiedinis kopūstas. Alus baigėsi ;)
- 4 lentyna (mėsinė): 3 nedidelės vengriškos dešros, 2 nedidelės lenkiškos vytintos, šviežia grenlandiška menkė paštetui, 3 kepti burokėliai, stiklainis su vyriška silkė, 2 gabaliukai rūkytos vištos, indelis su kava, stiklainis su džiovintais pomidorais.
- Stalčiai: pusė balto kopūsto, mažas raudonas kopūstas, 1 saldžioji paprika, 3 aitriosios paprikos, indelis su spanguolėmis, imbiero šaknis, stiklainis su apelsinų uogiene, 3 maži stiklainiukai su slyvų padažu, 0,5 kg auksinių linų sėmenų.

Ant durų:
- 1 lentynėlė: 3 nedideli įpakavimai žalios japoniškos arbatos (skirtingos rūšis), 1 šokoladas 99%, 0,5 šokolado 70%, 2 marcipanai.
- 2 lentynėlė: lęšių uogienė, stiklainiukas su marinuotais žaliais pipirais, švelnios garstyčios, Dijono garstyčios, bavariškos saldžios garstyčios, krienai.
- 3 lentynėlė: butelis su naminiu Baileys likeriu, marinuoti kaparėliai, stiklainiukai su slyvų džemu, braškių uogiene su imbieru, mėlynių uogiene (deja, paskutinis), juodųjų serbentų uogiene, indelis su japoniška žaliąja arbata, stiklainiukas su pomidorų pasta.
- 4 lentynėlė: 1 l šaltai spausto linų sėmenų aliejaus, 1 l paprasto aliejaus, 0,5 butelio balto vyno (kulinariniams tikslams), butelis pieno.

Šaldymo kamera:
- mažas stalčius: 1,5 butelio degtinės (kulinariniams tikslams ir svečiams), triušis, apie 0,5 kg kalakuto filė, rinkinys sultiniui (vištos korpusas ir kalakuto kaklas), keli rūkyti šonkauliukai, apie 1 kg baltojo plačiakakčio filė, gabaliukas lašišos filė, 2 stikl. trintų morkų likusių po sulčių gaminimo, 0,5 kg pupų, maišeliai su pjaustytais saliero kotais, žaliais poro lapais ir saliero lapais, plastikiniai indeliai su krapais ir petražolėmis.
- didelis stalčius: 2 indeliai su ledais po 0,5 l :), 3 maišeliai su sultinio koncentratu po 0,5 l – paukštienos 3 vnt., žuvies – 4 vnt., sluoksniuota tešla, maišeliai su sriubomis po +/- 1 l: raugintų kopūstų – 1 vnt., ukrainietiški barščiai – 1 vnt., guliašo sriuba – 1 vnt., 2 maišeliai po +/- 0,5 l su bolognese padažu, gabaliukas duonos ir moliūginio kekso.

Atrodo viskas...
Pasižiūrėjau į sąrašą, perskaičiau... Koks gi vis dėl to didelis yra tas mano šaldytuvas.. :)

5 Comentários:

Jurga rašė...

nekukliai:)
o jei rimtai, tai aš tokį pilną šaldytuvą turėdama pusę produktų turėčiau išmest,nes greičiausiai spėtų sugest..

Anonimiškas rašė...

Ogo :) Nu kokis tai nelietuviskas saldytuvas :) Ta prasme kad ne krizinis :) Tikiuosi, maistas skaniai suvalgomas ir ne kasnelis nera ismetamas :)

Dautartė rašė...

Tikrai nieko neišmetu. Labai retai pasitaiko ir dažniausiai tai būna kokie daržovių likučiai. Stengiuosi taip viską planuoti, kad viskas būtų suvalgyta arba perdirbta į gatavus patiekalus ir užšaldyta (tai leidžia sutaupyti labai daug laiko). Be to beveik visi produktai turi ilgesnį terminą, todėl nekyla problemų. Čia vėlgi stengiuosi taupyti laiką – važiuojame apsipirkti kokius 2 kartus per mėnesį, o po to arti namų perku tik kai kurias daržoves, pieną ar kiaušinius. Beveik visi „stiklainiai“ yra mano rankų darbas :), pirktinės yra alyvuogės, žalieji pipirai, kaparėliai, apelsinų uogienė (bet šiais metais noriu pabandyti savo išvirti ;)) ir garstyčios. Brangiausiais produktais yra sūriai, bet ir čia nėra taip blogai – tarp daugybės skirtingų rūšių pavyko rasti tokius, kurie ir „teisingi“, ir skanūs, ir turi žmonišką kainą (o per akcijas iš viso būna neblogai) ;) Šaldymo kameroje, tik žalia mėsa ir žuvis, ledai ir sluoksniuota tešla yra pirktiniai, visi kiti produktai naminiai.
Šiaip, kai žiūriu į mūsų šeimyninę buhalteriją, tai po mėsos kiekio sumažinimo beveik iki nulio ir žuvų bei sūrių padidinimo maistui išleidžiame mažiau, negu anksčiau. Jei nematyčiau skaičių, tai pasakyčiau, kad tai neįmanoma, bet matematika nemeluoja ;) Taigi išvada tokia, kad dabartinis šaldytuvas yra daug taupesnis negu prieš kokius 7 mėn. :)

julė rašė...

oho koks džiaugsmingai gausus šaldytuvas! džiaugsmingas ir kad gausus (man patinka mano šaldytuvas po apsiprekinimo - savaitei einant į galą, toks liūdnokas pasidaro, jei nėr laiko apsipirkti), ir kad labai labai daug rankų darbo .)
norėčiau ten įsisukti. labai.)
beje, kuo skiriasi sviestas valgyti nuo sviestas maistui gaminti?

Dautartė rašė...

Aha, čia vaizdelis kaip tik po vizito parduotuvėje ;) Nemėgstu savo šaldytuvo prieš apsiprekinimą ;)

Sviestas gaminimui skiriasi nuo sviesto valgymui skoniu ir kaina ;) Lyg tai ant pakuotės užrašai tie patys „sviestas“, riebalų 82,5%, jokių priedų ar augalinių riebalų, o skonis labai skiriasi ir kaina 3,70 vieno ir 4,50 kito ;) Todėl tokiam kepimui, padažams ir pan. naudoju tą pigesnį (galutinis rezultatas yra toks pat), o patepimui ant duonos arba užpilti ant pašteto – tą brangesnį :) Čia vienas iš antikrizinių veiksmų, įvestas dar prieš krizę ;)

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų