2009 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Margučių perdirbimas arba linksmi kiaušinių kotletai

Šventės baigėsi ir pagaliau penktadienį grįžau namo, į savo virtuvę. Pas mamą jaučiausi lyg grįžusi į vaikystę – viskas buvo paruošta, viskas buvo sutvarkyta, nieko nereikėjo (ir net neleisdavo) daryti. Tai buvo tokios savotiškos atostogos nuo maisto gaminimo ;) Tiesą sakant pasiilgau aš savo puodų ir keptuvių, net labai :) O čia dar tokią gerą temą 52 skanių savaičių projekte paskelbėm - „Pavasarinis likučių tvarkymas“ - čia kaip tik man, nes po žiemos spintelėse ir šaldiklyje daug visko yra ir tikrai ne pro šalį būtų paruošti virtuvę naujam sezonui. Žinoma, kad per vieną savaitgalį nespėsiu perdirbti visų likučių, bet darbą tęsiu ir kitomis dienomis iki gegužės pradžios. Gegužės 4 d. vėl iškeliauju dviem savaitėms, bet kol kas nesakysiu kur ;)
Taigi nukrypau nuo temos... Likučiai... Nežinau, kaip pas jus, bet mūsų namuose po Velykų visuomet lieka daug nesuvalgytų margučių. Na nemokam mes padaryti kelių – visą laiką galvoje sukasi siaubinga mintis, kurią galima pavadinti kiekvienos namų šeimininkės košmarų: „O kas bus, jei pritrūks?“. Todėl po Velykų greitai reikia utilizuoti likusius gyvybės simbolius. Apart begalės skirtingų salotų su kiaušiniais (tiesą sakant nelabai tokias mėgstu) ir pastų turiu kelis nuostabius receptus tam virtų kiaušinių pertekliui sutvarkyti. Paprasčiausias iš jų – tai kiaušinių kotletai, kiek ilgiau užtrunka lenkiškos kiaušinių sriubos virimas, o dar ilgiau – kiaušinių pašteto kepimas. Bet visi šie patiekalai yra verti dėmesio, nors gal ir ne per tuos pačius pietus ;)

Po šių Velykų margučių nebeliko daug, todėl jie greitai buvo perdirbti į linksmus geltonus ir labai pavasarinius kiaušinių kotletukus, kuriuos suvalgėme su paprasčiausiu pievagrybių ir grietinės padažu.

Kiaušinių kotletams pagaminti reikės:

virtų kiaušinių
žalio kiaušinio
daug žalių petražolių
šiek tiek džiūvėsėlių
druskos ir juodųjų pipirų

Virtus kiaušinius reikia susmulkinti – aš supjaustau belekokiais kubeliais ir po to šiek tiek pertrinu šakute. Įmušti žalią kiaušinį, įberti džiūvėsėlių, pridėti kapotų petražolių, druskos ir pipirų ir gerai išmaišyti. Rankas sudrėkinti vandeniu ir formuoti kotletus. Galima apvolioti džiūvėsėliuose, o galime ir nevolioti. Kepti įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Valgyti galima su tuo kas patinka – vaikai gali su kečupu, tie kurie jau išaugo iš raudono pomidorų padažo dėjimo į visus patiekalus amžiaus gali valgyti su grybų padažų, su salotom, bulvėmis ir t.t.

1 Comentário:

Anonimiškas rašė...

Gaila kas tik dabar perskaiciau.. mes visu likusiu marguciu taip ir nesunaudojom..

Apie mane

Mano nuotrauka
Slow food, slow life :)

Mano svečiai


Padidinti

Sekėjai

Šiek tiek statistikos


online counter online counter

Šaukštu ir šakute... © 2008. Pakeistas Dicas Blogger šablonas.

Į viršų