tag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post5857210041422087543..comments2023-07-17T18:05:33.724+03:00Comments on Šaukštu ir šakute...: Slyvų padažas su baziliku ir česnakais arba liaudiškai - slyvų kečupasDautartėhttp://www.blogger.com/profile/17165087951902446847noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-38081616264970805292011-09-08T16:31:41.971+03:002011-09-08T16:31:41.971+03:00Aciu uz jusu demesi ir laika!Aciu uz jusu demesi ir laika!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-11653043522201993302011-09-02T12:13:32.944+03:002011-09-02T12:13:32.944+03:00Labai norėčiau pasakyti, kiek reikia cukraus ir dr...Labai norėčiau pasakyti, kiek reikia cukraus ir druskos, bet tikrai negaliu – viskas priklauso nuo slyvų – jei slyvos rūgščios, cukraus reikės daugiau ir daugiau gali prireikti druskos, kad galima būtų subalansuoti skonį, jei saldžios – cukraus iš viso gali neprireikti. Rimtai. Gaminant tiesiog reikia ragauti ir žiūrėti, kada jums bus skanu. <br />Tam, kad tikrai „stovėtų“ reikia pasterizuoti – arba vandenyje, arba orkaitėje – aš padažus uždarau mažuose stiklainiukuose apie 100 ml, tai laikau orkaitėje apie 10 min. nuo tos akimirkos, kai temperatūra pasiekia 120C, po to leidžiu kiek atvesti, apverčiu ir pridengiu kokiu rankšluosčiu. Stiklainių niekada nepripildau iki pat viršaus, mažuose stiklainiuose visada palieku apie 1-2 cm vietos, dideliuose – iki 3-4 cm.Dautartėhttps://www.blogger.com/profile/17165087951902446847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-84948380895626277982011-08-29T12:52:43.730+03:002011-08-29T12:52:43.730+03:00Dautarte, labai smaus receptelis ir jau pernai ji ...Dautarte, labai smaus receptelis ir jau pernai ji buvau nusiziurejusi, bet nedrisau gaminti. Priezastis labai paprasta - net negaliu isivaizduti (net teoriskai) druskos ir cukraus kieko ir santykio siame recepte. Gal visgi patartum? aciu is anksto!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-9407424210136198252009-09-30T10:44:53.637+03:002009-09-30T10:44:53.637+03:00Koks originalus pada=as - esu sužavėta. Būtinai iš...Koks originalus pada=as - esu sužavėta. Būtinai išmėginsiu, kol dar slyvų galima rasti!Sparnuotishttps://www.blogger.com/profile/08179646537604163745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-1942589921858392912009-08-27T08:47:34.371+03:002009-08-27T08:47:34.371+03:00Nėra už ką :)
Dėl tos pasterizacijos orkaitėje, ta...Nėra už ką :)<br />Dėl tos pasterizacijos orkaitėje, tai dar prisiminiau, kad kai kurie žmonės sako, jog visuomet į skardą reikia įpilti 2-3 cm vandens. Aš kartais įpilu, kartais ne. Skirtumo tarp stiklainių pasterizavimo su vandeniu ir be jo nepastebėjau.Dautartėhttps://www.blogger.com/profile/17165087951902446847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-68375399232091305952009-08-26T20:06:27.529+03:002009-08-26T20:06:27.529+03:00Ačiū,Dautarte,
as šiemet bandau visokias naujoves...Ačiū,Dautarte, <br />as šiemet bandau visokias naujoves ir pasterizaciją žinojau tik kaitinant puode - vandenyje. Orkaitė tikrai palengvins darbą! Ačiū dar kartą už patarmus!Vilijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-4135772622008285442009-08-24T11:57:27.057+03:002009-08-24T11:57:27.057+03:00Vilija,
tas kaitinimas orkaitėje, tai ne kas kita...Vilija, <br />tas kaitinimas orkaitėje, tai ne kas kitas, kaip pasterizacija – tas pats, kaip ir vandenyje. <br />Šaltus stiklainius reikia pastatyti į šaltą orkaitę ir įkaitinti iki 100 laipsnių, palaikyti (laikas priklauso nuo recepto, dažniausiai apie 5-15 min. nuo momento, kai stiklainiuose pasirodys oro burbuliukai t.y. vanduo/marinatas pradės virti), išjungti, išimti, stiklainius pastatyti aukštyn dugnu, palaukti kol atvės. Žodžiu tas pats, kaip ir puode su vandeniu. <br />Prieš metus šį padažą uždariau į mažus stiklainiukus (apie 80-100 ml), todėl laikiau minimaliai, apie 5 min.Dautartėhttps://www.blogger.com/profile/17165087951902446847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-37001780029751598342009-08-24T09:10:52.178+03:002009-08-24T09:10:52.178+03:00Miela Dautarte,
saunus receptas, butinai noriu is...Miela Dautarte, <br />saunus receptas, butinai noriu isbandyti! Taciau man taip pat aktualus saltos vietos saugojimui trukumas:) norejau pasiteirauti - kaip tiksliai reikia kaitinti uzdarytus stiklainius orkaiteje... Niekada taip nesu dariusi. Pasidalinkite, prasau patirtimi - jau uzdarytus, stipriai uzsuktus deti i karsta orkaite?? Kokioje temperaturoje? Kiek laiko?<br />Is anksto dekojuVilijanoreply@blogger.com