tag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post5292425113632418716..comments2023-07-17T18:05:33.724+03:00Comments on Šaukštu ir šakute...: Gyvenimas lyg TGV ir tinginių balandėliaiDautartėhttp://www.blogger.com/profile/17165087951902446847noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-35122567837723245832014-07-18T21:30:20.119+03:002014-07-18T21:30:20.119+03:00Kopūstus reikia pjaustyti kuo smulkiau. Be to, dar...Kopūstus reikia pjaustyti kuo smulkiau. Be to, dar reikia atitaikyti kopūstų kiekį. Žinau, kad ”vidutiniška kopūstų gūžė” nėra itin tikslus parametras, bet kažkaip niekada tiksliau nepažiūrėjau, kiek ten tų kopūstų patenka į tą faršą. <br />Faršas gaunasi toks gana „švelnus“ ir elgtis su balandėliais reikia labai, labai atsargiai, ypač apkepant keptuvėje. Šiek tiek pagerinti „sukibimą“ galima kiaušiniais – kaistant jie sutvirtins balandėlius.<br />Dautartėhttps://www.blogger.com/profile/17165087951902446847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-59598992731829686982014-05-25T17:36:04.803+03:002014-05-25T17:36:04.803+03:00Skanu, bet ir man nesiformavo, visiškai sutežę kuk...Skanu, bet ir man nesiformavo, visiškai sutežę kukuliai, pusė jų troškiniu virto dar keptuvėje, įdomu, ką čia dar įdėjus tokio, kad sutvirtėtų, bet išlaikant sveiku patiekalu, be miltų krakmolo ir panašiaiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-22115705509785326952011-01-05T16:59:41.446+02:002011-01-05T16:59:41.446+02:00Skanūs balandėliai, tik mano atveju gavosi daugiau...Skanūs balandėliai, tik mano atveju gavosi daugiau troškinys nei balandėliai - gal kopūstus per stambiai pjausčiau, kad nelabai man tie kotletai formavosi :DShttps://www.blogger.com/profile/11762329658318989246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-63379470097004625742010-11-23T21:42:41.095+02:002010-11-23T21:42:41.095+02:00Asta, aš irgi manau, kad reikia. O tinginys visai ...Asta, aš irgi manau, kad reikia. O tinginys visai nekvailas/nežemas/ir pan. Labai geras desertas. Taip pat aibė kitų patiekalų. Tikiuosi, kad kiti tinklaraštininkai nelaikys gėda parodyti savo kotletus ar tinginius :) <br /><br />Prieš kokius metus nusprendžiau pagaminti tinginį, recepto neturėjau (paskutinį kartą gaminau prieš kokius 20 metų), ieškojau Internete – gerai, kad ne visi tinklaraštininkai valgo vien tik triufelius ;) <br /><br />Be to, prieš kurį laiką paaiškėjo, kad mano močiutės pieniška sriuba su vermišeliais yra grynai indiškas patiekalas :) (Jūratė iš Virtuvės su indišku prieskoniu apie jį rašė). Jei tik mano močiutė žinotų... Apsijuoktų :) Juk ji net nežinojo, kas yra ta Indija... Papasakojau mamai, labai nustebo, bet patikėjo, kai parodžiau Jūratės įrašą :)Dautartėhttps://www.blogger.com/profile/17165087951902446847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-10115022532969684642010-11-22T21:12:33.856+02:002010-11-22T21:12:33.856+02:00Aha, aš irgi pastebėjau, kad tie patiekalai, kur t...Aha, aš irgi pastebėjau, kad tie patiekalai, kur tikrai paprasti ir gaminami tikriausiai beveik visur oi, kaip dažnai, blog'ų nepasiekia. Kaži kur reiktų rasti pieniškos makaronų sriubos receptą, paprasčiausius kotletus ar tuos pačius cepelinus :) Bet ir pati, kažkadaise paprasčiausią tinginio receptą talpindama, sudvejojau, ar čia viskas gerai, ar ne per kvailas/žemas/neįdomus lygis kitiems atrodytų. Nors pati visiškai pritarčiau tavo nuomonei, Dautarte, kad labai reikia ir tokių patiekalų, receptų :) Užskaitau idėją labai :DAstahttp://www.sauletavirtuve.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-56077544319512652012010-11-19T14:09:08.599+02:002010-11-19T14:09:08.599+02:00Manau veltui :) Nes kartais šeimininkės turi kažko...Manau veltui :) Nes kartais šeimininkės turi kažkokias savo gaminimo subtilybes, apie kurias kiti gali net nenutuokti. Aš su malonumu skaitau tokius „banalius“ receptus.<br /><br />Iš kitos pusės tinklaraštis yra toks savotiškas autoriaus gyvenimo paveikslas „ką valgau tuo ir vaišinu“, kitaip būtų kaip ir nesąžininga – skaitytojams gali susidaryti įspūdis, kad autorius gamina vien tik tokius „aukštos virtuves“ patiekalus ir nevalgo paprastų cepelinų, blynų ar kotletų. Čia aišku vien tik mano nuomonė, kiekvienas turi savo viziją.Dautartėhttps://www.blogger.com/profile/17165087951902446847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226872845578077069.post-57036536275684841702010-11-18T22:38:21.637+02:002010-11-18T22:38:21.637+02:00Aš gaminu namie ir tinginio balandėlius, ir cepeli...Aš gaminu namie ir tinginio balandėlius, ir cepelinus, ir kugelį. Tik kažkodėl į savo tinklaraštį, dažniausiai tokių receptų nededu, nes atrodo, kad tokius patiekalus ir taip visi moka gaminti. Dabar susimasčiau, gal veltui :)Viktorijahttps://www.blogger.com/profile/00641633335165107850noreply@blogger.com